fbpx
Аерофит

 

Аеро фит е практика, предизвикваща ума и тялото. С помощта на нежен, копринен, леко еластичен хамак ние излизаме от зоната си на комфорт под въздействието на гравитацията. Часът е подходящ, както за малки, така и за големи. Различните вариации и степени на трудност на упражненията, изпълнявани по време на практическия час, са подходящи при всяко ниво на физическа подготовка.

Практиката тонизира, балансира и поддържа мускулатурата на цялото тяло.

Всеки час се придържа към определени базови упражнения, заимствани от пилатес, аеробика, тае бо, въздушна йога и други. Често се включват различни уреди, спомагащи и усложняващи връзката „мозък-мускул” или „мисъл-действие”, която е изключително важна за правилно движение в пространството, координацията и извършването на ежедневните ни двигателни дейности.

Обръща се внимание както към големи мускулни групи, така и към мускулите-стабилизатори, изключително важни за опорно-двигателния апарат и поддържането на отлична стойка. Подобрява се сърдечно-съдовата, нервната, кардио-респираторната и отделителната система. Практиката облекчава и помага при болки в кръста, гърба и врата. Подобрява се мобилността в ставите, силата, издръжливостта и гъвкавостта.

Обръщащите пози премахват стреса, освобождават лимфната система от вредни вещества, подобряват настроението и увереността в собствените възможности!

Практиките завършват с 10-минутна (средно продължителна), напълно отпускаща, възстановяваща и енергизираща, водена релаксация.