fbpx
4

обратно

Десислава Урдева
Деси Урдева
Практикувам йога от 8 години и преподавам от 2. Завършила съм курс за йога инструктор към НСА, курс за Ин йога с Шон Корнелисън, както и обучение за акро йога инструктор с AcroYoga Montreal. Моят път започна с аштанга и прекрасната ми първа учителка по йога – Емилия в родния ми Благоевград и продължи с танците, по време на пътуванията ми в Европа и Южна Америка, където освен че опознавах тялото си чрез танца ,пактикувах различни йога стилове от пауър до медитации и тантра. Йога за мен е свързване със автентичното себе и това на другите, самодисциплина, удоволствие от движението и покоя – непрекъснато усъвършенстване както на физическите, така и на духовните качества. В ролята си на инструктор създавам пространство, където практикуващия да бъде видян, приет и предизвикан да преодолее страховете си. 
За Ин йогата:
В Ин практиката задържаме в асаните повече време и по този начин въздейсваме по фин начин на съединителната тъкан. Фокусът тък е постепенното развиване на гъвкавост в ставите и сухожилията, насочване на вниманието към съзнателно отпускане. Там където е стегнато има блокаж. Подхождаме внимателно и нежно, без насилие към приемане на тези блокажи, давайки им възможност да се освободят. Бавното и дълбоко дишане ни помага за да се свържем със тайните които крие нашето физическо и енергийно тяло и да обезоражим съпротивите на ума. Ин пактиката ни свързва с нашата женска енергия, силата на приемането и отпускането. Учи ни на търпение към самите себе си, отношение на любов и нежност към самите себе си.
Практиката е подходяща за хора които са прекалено забързани, липсва им търпение към самите себе си, живеят прекалено много в главата си, нужно им е да забавят темпоно, за да се свържат с тялото си на едно по-дълбоко ниво. Това е практика която засилва земния и водния елемент в нас. 
За акро йогата:
За акро йогата често казваме че “играем акро”, вместо “практикуваме”, защото целта тук е да излезем от прекалено сериозното отношение към себе си и да си позволим да се свържем с детското в нас. Вглъбеността прави място на общуването, споделянето и смеха. Докато си сам е лесно да се заблудиш че си супер центриран, но когато трябва да се постигне общ баланс, това вече е истинско предизвикателството за концентрацията и егото. Акро йогата е не просто йога по двойки, а трениране на способността да се свързваме с другите през нашия център. Учим се да се доверяваме и да поемаме отговорност в отношенията. Да не обвиняваме другия, когато нещо не се получи, а да намираме решения заедно. Акро йогата взаимства упражения от цирковата акробатика, тай масажите класическата йога и танците, практикувани през призмата на йога осъзнаването. 

Практики

Йога за начинаещи

Понеделник – 19:15 – 20:30

Йога за начинаещи

Четвъртък – 19:15 – 20:30

Акро йога

Вторник – 17:00 – 18:00

Акро йога

Четвъртък – 17:00 – 18:00

Запиши се за
нашия бюлетин