fbpx

обратно

Детоксикация на организма

Йога Детокс е усилие за физическо и духовно пречистване, преминаването през което може да ни донесе хармония със себе си.

Личните причини за предприемане на детоксикиращи и пречистващи процедури за всеки един са различни. Един иска да започне вегетариански режим, друг – да спре алкохола, сладкото или тестените изделия! За трети, те са добър начин за отслабване или пречистване от натрупаните токсини след отслабване.

Не ви харесва телесната ви миризма? Правите или сте направили житния режим – чудесно – значи имате нужда да подпомогнете изхвърлянето на токсините от тялото си.

Отслабване?!?

Много хора в желанието си да свалят килограми започват да правят диети, отиват на фитнес, йога, пилатес, каланетика, каквото и да е друго. Без всъщност да се замислят за високото ниво на токсините в тялото си.

Постигането на резултат, и свалянето на желаните 5 или 10 кг, всъщност увеличава относителното ниво на токсините в тъканите, и тялото включва всички свои механизми за самосъхранение – започва да трупа тегло, просто за да намали интоксикацията. Така се получава така наречения йо-йо ефект.

Претоварения и препълнен храносмилателен тракт предизвиква множество вредни, неприятни и дори подтискащи последствия за нашия живот. Ако страдате или сте страдали от запек, не е нужно някой да ви убеждава в отрицателното му въздействие – това ви е известно от собствения ви опит. 

В Йога съществуват превозходни и, в същото това време прости методи за стимулация на перисталтиката, както и за общо прочистване на храносмилателната система и детоксикация на цялото тяло.

Кожни Проблеми?

Множество кожни проблеми се свързват със съдържанието на нашия стомашно-чревен тракт, който всъщност е външна за нас самите среда!

Проблеми с дишането? и затруднения с дишането през едната или двете ноздри.

Усещането, че въздухът не достига е преживяване доближаващо се до състоянието на паник атака. Дори може да причини такава.

Имате оток или удебеляване на лигавицата на носа?!  Синусите, ви са запушени?

Това води до натрупване на секрет в околоносните кухини. Задържането на секрет уврежда лигавицата и предразполага към развитие на инфекция. Инфекцията води до още промени в лигавицата и стеснява отворите на синусите. Това в порочен кръг, който обаче може да се прекъсне!

Имате алергия?

Много научни изследвания твърдят, че причината за това са паразитите във вашето тяло!

Те се натрупват на колонии в стомашно-чревния тракт, лимфната система, ставите и дори мускулите.

Често, ние практикуваме йога с години, и като че ли стоим на едно място – липсва напредък. Понякога, като че ли се връщаме назад в развитието си. Отново, по различни причини, ние започваме да посещаваме йога практики или се опитваме да медитираме, и никой не ни казва, че йога не е телесна, а енергийна технология, и че духовната компонента (дори не ако търсим такава) и успокояването на вълненията на ума зависят от това дали ние сме пречистили телата си за да позволим на енергията в тях да се движи.

Предприемането на пречистващите процедури е едно добро решение за създалата се ситуация.

Цена на консултацията: 60 лв./час

Фасилитатор: Серж