fbpx

Асана и пранаяма сутрешни практики

Асана и пранаяма сутрешни практики

Йогата сутрин е най-трансформираща защото тогава задаваме програмата по която ще работи тялото и ума през целия ден. Когато практикуваме сутрин, даваме ясна заявка към вселената че физическото и духовното ни благосъстояние са първи приоритет.
Веднъж насторили тялото и ума в режим на баланирано действие, приемаме много по лесно и леко предизвикателствата на деня. За да постигнем това започваме с плавно загряване на ставите, слънчеви поздрави и подбрани асани. Асани се наричат позите заемани от тялото, а дихателните упражниня – пранаяма. Дъхът ще ни води през цялото време, а накрая му обръщаме малко по-специално внимание при изпълнението на пранаяма практики като уджай, алтернативно дишане и капалапхати. Завършваме с кратка медитация, в която поставяме намерение за деня и отваряме очи с усмивка, готови за още един прекрасен ден!
Заповядайте сряда и петък от 8:30 в студио Шазам! 🙏
Преподавател: Деси Урдева
Карти Мултиспорт важат.
Еднократно посещение 18 лв.
За повече информация относно карти се свържете с Yoga District.
….
Деси: Практикувам йога от 8 години и преподавам от 2. Завършила съм курс за йога инструктор към НСА, курс за Ин йога с Шон Корнелисън, както и обучение за акро йога инструктор с AcroYoga Montreal. Моят път започна с аштанга и прекрасната ми първа учителка по йога – Емилия в родния ми Благоевград и продължи с танците, по време на пътуванията ми в Европа и Южна Америка, където освен че опознавах тялото си чрез танца ,пактикувах различни йога стилове от пауър до медитации и тантра. Йога за мен е свързване със автентичното себе и това на другите, самодисциплина, удоволствие от движението и покоя – непрекъснато усъвършенстване както на физическите, така и на духовните качества. В ролята си на инструктор създавам пространство, където практикуващия да бъде видян, приет и предизвикан да преодолее страховете си.

Предстоящи събития