fbpx

Аюрведа и Дошите: Здраве и Превенция

Аюрведа и Дошите: Здраве и Превенция

Аюрведа – „знанието за живота”, е било дадено на нас човеците с цел да облекчим страданията си чрез усвояването и разбирането на материалната природа, както по-плътната, така и по-фината. Ще е удоволствие за мен да споделя част от това знание с вас.
Заобикалящият ни материален свят се състои от различни по плътност елементи. Физическото тяло е съставено от плътна материя, психическото и емоционалното от по-рехава и те биват повлияни от всичко заобикалящо ги, най-вече от това с което имаме най-често допир, храната, която поемаме ежедневно и информацията, която приемаме чрез сетивата си и преработваме с ума.
Заповядайте да поговорим за различните видове съставни елементи на материите изграждащи тялото и ума, техните характеристики, управляващите ги принципи, както и симптоматика на баланс и дисбалас.
Ще разгледаме практическа информация за това какво представляваме като физика и психика, коя Доша преобладава и как да се поддържаме в балснс чрез хранене и ежедневен режим.
Дошите управляват всички биологични, психологични функции на тялото и ума, както и разрушителните, патологични процеси. В баласнс Дошите ни подържат здрави и жизнени, а в дисбаланс предизвикват болестни процеси.
Ще си поговорим за това кои видове храни и ежедневни навици подпомагат Дошите и кои имат потенциално разрушителна сила.
Ще излезнем от беседата със разбирането за:
🧬 Коя Доша преобладава, за всеки индивидуално
⚖ Как да бъде подържана в баланс дългосрочно
🧨 Симптоми на наличие на дисбаланс за да се обърне конкретно внимание
Водещ беседата е Полина Попова, Аюрведичен Специалист от Южно-Калифорнийския Университет по Здравни Науки, Лос Анджелес с клиничен опит и лична практика от 2016г.
Вход : 25лв