fbpx

Вата Доша:Подготовка за Есента

Вата Доша:Подготовка за Есента

Вата Доша, не случайно наричана, царицата на дошите, е най-мощната, както с творчески, така и с разрушителен потенциал, проявяваща се на физическо и ментално ниво. Заповядайте да я разгледаме в цялоста й, със характеристиките и проявленията й на грубо и по-фино ниво. Ще разгледаме как променящата се извън нас Природа влияе на Вата Доша и как чрез ежедневен режим да подпомогнем процеса и неутрализираме нежелателните ефекти на тази сила. Аюрведа – „знанието за живота”, е било дадено на нас човеците с цел да облекчим страданията си чрез разбирането на материалната си природа, както по-плътната, така и по-фината. Ще е удоволствие за мен да споделя част от това знание с вас.
Ще разгледаме практическа информация за това какво представляваме като физика и психика, коя Доша преобладава и как да се поддържаме в балснс чрез хранене и ежедневен режим, особено спрямо променящия се сезон и настъпването на Есента.
Дошите управляват всички биологични, психологични функции на тялото и ума, както и разрушителните, патологични процеси. В баласнс Дошите ни подържат здрави и жизнени, а в дисбаланс предизвикват болестни процеси.
Ще си поговорим за това кои видове храни и ежедневни навици подпомагат Дошите и кои имат потенциално разрушителна сила.
Ще излезнем от беседата със разбиране за:
Вата Доша, нейните функции и характеристики в баланс и извън
Как да бъде подържана в баланс спрямо промените в Природата през Есента
Симптоми и наличие на дисбаланс и превенция
Водещ беседата е Полина Попова, Аюрведичен Специалист от Южно-Калифорнийския Университет по Здравни Науки, Лос Анджелес с клиничен опит и лична практика от 2016г.
Обмен : 20 лв; Мултиспорт и Йога Дистрикт карти важат.