fbpx

Връзката с корена – Практически семинар със Семейни констелации

Връзката с корена – Практически семинар със Семейни констелации

Практически семинар със Семейни констелации
Семейните констелации представляват терапевтичен метод от сферата на системната работа. Отделният индивид се разглежда като част от по-голямото цяло – всеки човек е единица, съставляваща рождената система, от която произхожда.
Чрез Семейните констелации наблюдаваме как системата влияе на индивида, но същевременно отделния човек също влияе на системата. За да съществува – всяка система следва определени принципи и закони, наречени „Порядките на любовта“.
Чрез метода Семейни констелации можем да изследваме дали тези принципи са в хармония, така че потокът на живота да може да протича нормално и естествено.
С помощта на Семейните констелации:
🔸 придобиваме по-дълбок и всеобхватен поглед върху картината на системата, към която принадлежим
🔸 диагностицираме дали има нарушения, заплитания и пречки пред това да можем да застанем на своето правилно „място“ в живота
🔸 свързваме се със силата и подкрепата, извиращи от рода ни
🔸 изследваме трудни или болезнени актуални теми, повтарящи се неработещи модели и поведения, от които човек иска да се освободи, като разбере техния генезис.
Темите, които най-често биват изследвани чрез метода Семейни констелации са:
🔷 Партньорски отношения – липса на дългосрочна връзка; паралелни връзки; често попадане на „неподходящ“ партньор; проблеми в самата връзка.
🔷 Професионална реализация и изобилие – неудовлетворение от работата, бърнаут, чувство на недооцененост; непрекъснато изтичане на приходи; трудност при установяване на финансова стабилност.
🔷 Здраве и физически симптоми – панически атаки и тревожност, хранителни разстройства, гинекологични проблеми; хронични болки или симптоми с неустановен характер; липса на енергия; пристрастявания към вещества или храни; трудност при забременяване.
🔷 Трудности в отношенията с рожденото семейство – проблемна връзка с майка/баща/брат/сестра; липса на комуникации с някой член на рожденото семейство; предизвикателства в общуването с родителите на партньора; проблемно поведение на дете.
Можете да участвате просто като наблюдател, като представител или да разгледате своя лична тема.
ВАЖНО! Ако искате да разгледате своя лична тема, е нужно да съберете значими факти от историята на своето семейство. За да се ориентирате какво е съществено – внимателно разгледайте следния въпросник:
И Н Ф О Р М А Ц И Я
Кога: 30.07.2022 г.
Начало: 11:00 ч.
Край: 14:00 ч.
Къде: Yoga District – Студио Амара (бул. Витоша 45)
Вход за наблюдатели и представители: 20 лв.
Вход за поставяне на лична тема: 50 лв.
Ако искате да се запишете за разглеждане на вашата лична тема, предварително заявете своето присъствие на:
📞 0889/566-093 – Мария Илиева
📧 mariailievaeu@gmail.com
💻 Лично съобщение на страницата тук
Повече информация за метода тук:
https://www.mariailieva.eu/?page_id=1551
За водещата: Мария Илиева е фасилитатор и арт-терапевт. Английски филолог, преводач и магистър „Продуцентство и креативни индустрии“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила е Института за терапия и експресивни изкуства (София) в три терапевтични направления: Семейни Констелации, Първична терапия (лекуване на детски травми) и Експресивна Арт-терапия. Работи индивидуално с възрастни по теми свързани с взаимоотношения, тревожност, неувереност, раздели и загуби на близки и роднини, трудности при взаимодействие с околните; екзистенциални кризи, емоционална празнина. Или ако човек има желание и потребност да опознае себе си и да води осъзнат и пълноценен начин на живот. Основен фокус в работата ѝ е Овластяването на Жените (Women’s Empowerment). Чрез инструментите на семейните констелации, първичната терапия и арт-терапията помага на жените да се свържат със силата си и ги вдъхновява да живеят автентично, със страст и размах.

See less

Предстоящи събития