fbpx

Гимнастика със швейцарска топка

Гимнастика със швейцарска топка

Опорно – двигателния апарат на съвременния човек ми е слабост. Тези от вас, които ме познават го знаят 🙂🙂🙂, знаят също, че претенцията е най-доброто лечение.
Гръбначния стълб е изложен на изключителен статичен стрес в днешно време. Това указва негативно влияние върху цялостното здраве на човека. Милиони години човека се е движел на 4 крака, а искаме изведнъж за няколкостотин години да се приспособим адекватно към строежа на 2 крака. В миналото когато работата е била предимно физическа, а не на стол или в изправен статичен стоеж вертеброгенните оплаквания не са били много разпространени. В днешно време е много трудно да срещна човек, който няма периодични оплаквания с гръбначния стълб.
Единственото решение е движението, и то правилно дозирано и систематизирано. Защото грешните упражнения и претоварването създават повече проблеми от колкото ползи.
Швейцарската топка е известна с множеството си ползи. Тя помага на тялото да се релаксира в дълбочина в същото време го тонизира, т.е. се бори с мускулния дисбаланс. Развива нови условни рефлекси, подобрява баланса, добра превенция или дори лечение на болки в гърба. Спомага за изграждането на мускулен корсет. Дори само седенето на тази топка отключва рефлекси за баланс и от там се задействат мускули на гърба, корема, краката.
Предлагам ви да направим нещо приятно и полезно за нашия опорно-двигателен апарат. Тренировка от 1 час гимнастика с швейцарска топка.
Ще добиете гъвкавост, сила, издръжливост. Ще релаксирате мускулите и психиката защото 2те са много свързани. Ще тонизирате слабите мускули. Разбира се и много други ползи.
Облекло: като за йога
Цена: 15лв.
Карти: важат
водещ Екатерина Георгиева (рехабилитатор)