fbpx

ГРУПОВА ДИХАТЕЛНА СЕСИЯ ПО ПЪЛНОЛУНИЕ

ГРУПОВА ДИХАТЕЛНА СЕСИЯ ПО ПЪЛНОЛУНИЕ

През месец април предложението ни за вас, които следвате пътя на развитие през съзнателното дишане е работа с четирите матрици на раждане.
Това е кратък вариант в който за времето на груповата дихателна сесия ще имате възможността да се свържете през дъха си с процеса си на зачеване и раждане.
Много от нас са чували различни истории от родители и близки във връзка с раждането ни, те донякъде са начертали ментални идеи и контури в ума ни за това основополагащо по важност събитие от живота.
Тук в дихателния процес ще наложим тази виртуална карта върху другата съществуваща в тялото и подсъзнанието ни, за да научим за себе си!
В текста по-долу може да се запознаете с теорията на Станислав Гроф за четирите матрици.
Първата матрица (БПМ I) или „Амниотичната вселена” включва периода от зачеването до началото на родилния процес.
По време на нормално протичаща бременност това може да бъде блажен период, когато условията за ембриона за близки до идеалното. Всичките му нужди са задоволени – плацентата постоянно го снабдява с кислород и хранителни вещества, плува в топла и безопасна среда и всички обменни процеси протичат нормално.
При усложнена бременност, перинаталният живот може да бъде токсично преживяване, свързано с постоянна битка за оцеляване – ако майката е алкохоличка или при наличие на токсемия по време на бременността. А може да има и опасност от спонтанен аборт или дори опит за абортиране. Може да се говори и за „токсични“ емоции – когато има прояви на насилие в обкръжението на майката или майката може да изпитва силна тревога, напрегнатост или страх от война или да е подложена на друг вид ситуационен стрес, който да влияе на ембриона.
Втората матрица (БПМ II) или „Космическото поглъщане” започва с началото на родилния процес, със започване на първите контракции.
Изведнъж настъпват внезапни промени и нормалната, спокойна и безопасна среда на БПМ I се нарушава. Циркулирайки в майката и преминавайки през плацентата, различни хормони и химикали посредничат в пренасянето на силни емоции. Започват механични контракции (силни периодични съкращения), които се опитват да изтласкат ембриона надолу и навън, предизвиквайки страх и огромен физически дискомфорт. Но все още няма изход, защото цервикалният канал не се е разтворил, за да открие пътя за раждането. В този болезнен стадий ембрионът е като заклещен. Това са преживявания като „в ада“, свързани с чувство за безпомощност и безнадеждност, с понасяне на позицията на жертва в безизходна ситуация.
Третата матрица (БПМ III) или „Битка на смърт и прераждане” започва, когато цервикалният канал е достатъчно разкрит, за да може бебето да започне своето преминаване през родилния канал.
Преживяванията, свързани с тази матрица са изключително динамични, богати и амбивалентни. Налице са мощни емоции: сексуални усещания, агресия, тревожност и често, особено при дълго раждане, период на интензивна, напрегната борба.
Метафорично казано обаче, сега вече има светлина в тунела. Има движение и разрешаването на ситуацията изведнъж изглежда възможно, макар и трудно и не задължително сигурно.
Четвъртата матрица (БПМ IV) или „Смърт и прераждане” („Смърт на Егото”) е самият момент на раждане, прерязването на пъпната връв и отново свързване с майката чрез захранването (кърменето).
Това е кулминацията на борбата в родилния канал, преживяването на малкото бебе е свързано с успешното преминаване през него, завършване на първата битка и облекчение.
Съюзът с майката се прекъсва напълно с прерязването на пъпната връв и бебето придобива качеството на анатомически отделен индивид.
Тази матрица е свързана с усилия и болка, отделяне от майката, но и удоволствие, създаване отново на успешна връзка чрез свързване отново с майката, захранването и грижите за бебето.
Преминаването през преживяванията от четирите БПМ формира един завършен цикъл, с който продължаваме винаги да се срещаме в живота си. С други думи всеки наш житейски период или проект може да се опише с динамиката на тези четири етапа – като започва от „океанското блаженство“ или т.нар. зона на комфорта ни (когато считаме, че сме добре); следващият етап е на „симптома“ в най-широк смисъл или когато се появява проблем, който ни дава знак, че вече не сме толкова добре (това може да са трудни ситуации, в които обикновено не знаем какво да правим; депресивни периоди и прочие); етапа на действието към промяната – осъзнаването, че искаме и можем да направим нещо, за да излезем от състоянието на дисфункция или затруднена ситуация и накрая – заключителният етап на успешно завършване на цикъла (облекчението и удовлетворението след положените усилия и извървяния път).
02 април в МАНДАЛА 13 ч – задължително предварително записване!
Моля да уважаваме взаимно времето си🙏
В тази нова форма на дихателна групова работа каним, нашите дългогодишни клиенти и новите такива да се включат в годишното предизвикателство в посока за опознаване на части от себе си останали в сянка.
Цикълът стартира с пълнолунието в месец февруари 2023 и ще завърши в края на годината.
Това предизвикатество ще ни позволи заедно да променяме сега части от себе си.
В дните по пълнолуние свързвайки се със специфичните влияния на знаците в които се случва пълнолунието има
огромно количество енергия за трансформация.
Всяко движение на небесните тела дава силен отзвук тук на
Земята, и ние можем да ползваме тази енергия и когато сме заедно в група тя се усилва многократно.
Всеки един от нас има лични теми във връзка с небесните цикли, дали тези теми са осъзнати или не в живота ни се проявяват, тоест
може да са в сянка от съзнателността но проявени в реалност
и време.Осветяването на скритото в живота с помоща на дъха
е предизвикателство, което заедно с това е и дар идващ в тук
за вас от полето на несъзнателното.
Всяка освободена енергия от подсъзнанието е мощен ресурс
на който може да се построят нови начинания, да се лекуват теми от миналото, да се променят и трансформират всички
наши взаимоотношения по по-съзнателен начин.
Отправяме покана към всеки стъпил на пътя на съзнателното
живеене и се доверяваме на вътрешния инстинкт всеки един,
които ще ни последва в тази заедност.
От нас е отговорността да бъдем за вас в уречените дни – от
вас отговорността да бъдете там където сме!
Христина и Миро
ВСЕКИ МЕСЕЦ ОТДЕЛНА ТЕМА, КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОПОВЕСТЕНА В ИВЕНТА!
ЗАПАЗЕТЕ ТЕЗИ ДАТИ 🎯
ДАТИ В ГОДИШЕН ПЛАН⏬
05 февруари
05 март
02април
07 май
04 юни
02 юли
30 юли
03 септември
01 октомври
29 октомври
26 ноември
26 декември
Повече за практиката Интегративно дишане⏬
https://lifeintegrity.eu/2018/10/28/integrativno-dishane/
ВТОРА СЕСИЯ 05 МАРТ
Цена на практиката 50 лв
🎈🎈специална цена за двама участници записали се заедно
В залата има всичко необходими за процеса единственно е нужно удобно облекло, за предпочитане спортно.
Започваме в 13:00ч добре е да дойдете 12:45 ч за да започнем на време.
☎️ 0894 48 88 09