fbpx

ДИШАНЕ ПО ЧАКРИТЕ

ДИШАНЕ ПО ЧАКРИТЕ

«Да пуснеш“ означава да пуснеш нещо. Това “нещо” може да е обект на нашия ум, нещо, което сме създали, като идея, чувство, желание или вяра. Зациклянето в тази идея може да донесе много нещастие и беспокойство.

Бихме искали да пуснем, да оставим нещо да си отиде, но как? Не е достатъчно просто да искате да го пуснете; първо трябва да го разпознаем като нещо реално. Трябва да се вгледаме дълбоко в неговата природа и откъде идва, защото идеите се раждат от чувства, емоции и минали преживявания, от неща, които сме видели и чули.

С енергията на осъзнатостта и концентрацията можем да погледнем дълбоко и да открием корените на идеята, чувството, емоцията, желанието. Осъзнатостта и концентрацията водят до прозрение, а прозрението може да ни помогне да освободим обекта в ума си.

Да предположим, че имате представа за щастие, представа какво ще ви направи щастливи. Тази идея има своите корени във вашата среда. Идеята ви казва от какви условия се нуждаете, за да бъдете щастливи.

Живели сте тази идея десет или двадесет години и сега разбирате, че вашата представа за щастие ви кара да страдате. В нея може да има елемент на заблуда, гняв или копнеж. Тези елементи са същността на страданието. От друга страна, можем да имаме други видове преживявания: моменти на радост, щастие, истинска любов. Разпознавате ги като моменти на истинско щастие.

Когато сте имали момент на истинско щастие, става по-лесно да се освободите от обектите на вашия копнеж, защото развивате прозрението, че тези обекти няма да ви направят щастливи.

Много хора имат желание да се откажат, но не са в състояние да го направят, защото все още нямат достатъчно прозрение; те не са виждали други алтернативи, други врати към мира и щастието. Страхът е елемент, който ни пречи да пуснем. Освобождаването е практика; това е изкуство.

Един ден, когато сте достатъчно силни и решителни, вие ще успеете да пуснете нещата, което ви карат да страдате.

Повиши своята осъзнатост и се изследвай⏬️

30 юни
Дишане по чакрите интензивен процес

❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️
САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ ДО 29 юни

 

Предстоящи събития