fbpx

Женска алхимия – кръщение с Вода

Женска алхимия – кръщение с Вода

Вода, Въздух, Огън, Земя
ела, ела, ела, ела
Стартирам женски алхимични кръгове, в които чрез практика, споделяне и техники за преобразуване ще можем да адресираме блокажите и да ги превърнем в потентна почва за растеж и изграждане на живот в наслада.
Защо работата с елементите е толкова важна за всяка жена?
Елементите са градивните единици на телата ни. Източните холистични медицини – ТКМ и Аюрведа ни учат, че всичко във Вселената е съвкупност от елементите в различна пропорция. Елементите са свързани с посоките, със сезоните и с различни архетипни енергии и качества, които ние проявяваме в живота си. За да се чувстваме цялостни на биологично и духовно ниво е важно елементите да са в добра пропорция в нас.
Важно е да мислим за елементите като за интелигентни сили, които нямат само физическо проявление.
Елементите са свързани и с алхимичните процеси, през които минаваме в житейския си цикъл. Всяка от нас като жена минава през Кръщение с Огън, Вода, Въздух и Земя. Във вътрешната алхимия, тези фази са познати като Калцинация, Солюция, Сублимация (сепарация) и Коагулация.
Калцинацията е етапът на пречистване и изгаряне на старите структури, Солюцията е етапът на сливане и приемане на идентичността ни, която е живяла в ограниченията, Сублимацията е етапът на разграничаване от тази идентичност и Коагулацията е изграждане на нова такава.
Тези определени архетипни фази, които имат за цел да претопят егото ни и да ни изчистят от натрупаните през живота ограничаващи вярвания, деструктивни модели и тежки енергии.
Пътят ни в тази сесия ще продължи с Водата – повелителката на емоциите и страстите ни. Тя ни учи да се потапяме в дълбините си, да се отдаваме и сливаме, да изследваме подсъзнанието си.
Солюцията е този етап от вътрешната алхимия, в който ние се учим да се отдаваме, потапяме, подхранваме и свързваме с тези модели в подсъзнанието, които са били изтласквани по-рано.
Потапянето е символ на отдаване, на смесване и свързване с с универсалния разтворител – течността, която ни съдържа и поддържа. Универсалният разтворител е вода. Водата е Любов, Единство, Връзка, Благодат. Водата разхлабва границите ни и отключва творческия поток в нас. Нашата отдаденост, която започва да вдъхновява и оживява ежедневните ни действия, влияейки върху всички аспекти на живота от кариерата до взаимоотношенията е проява на по-голямото чувство на Любов, което изпитваме към Творческия принцип във всичко и желанието ни да го познаваме повече.
Важно е да минем през кръщението на Водата, за да внесем баланс в емоциите си, да ги владеем ние, вместо те нас. Водата ни учи на грижа и подхранване и това са два аспекта, с които ще работим. Ще направим ритуално пречистване с вода и ще се почувстваме олекнали и в мир. Ще си спомним какво е да се оставим на потока, вместо да губим силите си в съпротива.
Ще направим флуидна практика, с която да върнем грацията в тялото си, да се превърнем самите ние във водни жени.
Бъди облечена в хладни тонове -синьо, тюркоазено, сиво, зелено. Вземи водната си природа и ела да потечеш с реката на живота.
Къде: Yoga District Mandala
Неделя 06.02.22 от 11:11 до 13:13 ч.
Местата са ограничени, заяви своето на 0894488809
Обмен: 20 лв. Карти не важат.
Водеща Деви – deviflow.com/devi