fbpx

Женска алхимия – кръщение с Въздух Yoga District Mand

Женска алхимия – кръщение с Въздух Yoga District Mand

Земя, въздух, огън, вода,
ела, ела, ела, ела
Пътят ни в тази сесия ще продължи с Въздуха – повелителят на ума и интелекта.
Въздухът е елементът, който балансира огъня и водата. Той ни изважда от емоционалният водовъртеж и ни показва живота от една по-широка перспектива.
Кръщението с въздух в алхимията се нарича Сублимация или разграничаване. В тази фаза се учим да не се асоциираме само с тялото, емоциите и ума си, а да осъзнаем вътрешната си безпределност. Това е състоянието да сме над нещата, но след като сме били дълбоко в нещата с уроците на водата.
Сублимация или това да си над нещата.
Сублимацията или разграничаването е първата фаза в Албедо, след като сме минали през калцинацията и солюцията, които са процеси в Нигредо. Тук най-сетне си поемаме глътка свеж въздух и се въздигаме над емоционалния водовъртеж на водата. Самонаблюдението предхожда разграничаването, затова още в началото на алхимичния ни път е важно да започнем съзнателно да наблюдаваме и анализираме реакциите си, мислите си, да си правим ретроспекция, водене на дневник, да си записваме сънищата и да си задаваме въпроси. Бог се е съзерцал, за да може да се раздели и така да започне спускането надолу към дуалната реалност.
Сублимато се описва като пречистване. Когато материята и духът се смесват в състояние на несъзнателно замърсяване, те трябва да бъдат пречистени чрез разделяне. Терминът „сублимация“ произлиза от латинското sublimis, което означава „високо“. Това показва, че решаващата характеристика на сублимацията е процес на издигане, при който ниското вещество се превежда в по-висока форма чрез възходящо движение. Земята се превръща във въздух, това, което е по-ниско, се променя в нещо по-висше.
Истинското въздигане може да се случи само след спускане в дълбините…
В тези женски алхимични кръгове чрез практика, споделяне и техники за преобразуване ще можем да адресираме блокажите и да ги превърнем в потентна почва за растеж и изграждане на живот в наслада.
Защо работата с елементите е толкова важна за всяка жена?
Елементите са градивните единици на телата ни. Източните холистични медицини – ТКМ и Аюрведа ни учат, че всичко във Вселената е съвкупност от елементите в различна пропорция. Елементите са свързани с посоките, със сезоните и с различни архетипни енергии и качества, които ние проявяваме в живота си. За да се чувстваме цялостни на биологично и духовно ниво е важно елементите да са в добра пропорция в нас.
Важно е да мислим за елементите като за интелигентни сили, които нямат само физическо проявление.
Елементите са свързани и с алхимичните процеси, през които минаваме в житейския си цикъл. Всяка от нас като жена минава през Кръщение с Огън, Вода, Въздух и Земя. Във вътрешната алхимия, тези фази са познати като Калцинация, Солюция, Сублимация (сепарация) и Коагулация.
Калцинацията е етапът на пречистване и изгаряне на старите структури, Солюцията е етапът на сливане и приемане на идентичността ни, която е живяла в ограниченията, Сублимацията е етапът на разграничаване от тази идентичност и Коагулацията е изграждане на нова такава.
Тези определени архетипни фази, които имат за цел да претопят егото ни и да ни изчистят от натрупаните през живота ограничаващи вярвания, деструктивни модели и тежки енергии.
Бъди облечена в бялата гама с ефирни дрехи, точно като въздуха. Избягвай прилепнали дрехи, а анцузите и спортните екипи са направо забранени :))
Вземи въздушната си природа и ела да полетиш на крилете на свободата.
Къде: Yoga District Mandalа
Местата са ограничени, заяви своето на 0894488809
Обмен: 25 лв. Карти не важат.
Водеща Деви – deviflow.com/devi