fbpx

Женска алхимия – кръщение с Въздух

Женска алхимия – кръщение с Въздух

Земя, въздух, огън, вода, ела, ела, ела, ела
Пътят ни в тази сесия ще продължи с Въздуха – повелителят на ума и интелекта. Въздухът е елементът, който балансира огъня и водата. Той ни изважда от емоционалният водовъртеж и ни показва живота от една по-широка перспектива. Кръщението с въздух в алхимията се нарича Сублимация или разграничаване. В тази фаза се учим да не се асоциираме само с тялото, емоциите и ума си, а да осъзнаем вътрешната си безпределност. Това е състоянието да сме над нещата, но след като сме били дълбоко в нещата с уроците на водата.
Сублимацията се описва като пречистване.
Терминът „сублимация“ произлиза от латинското sublimis, което означава „високо“. Това, което е било по-ниско, се променя в нещо по-висше. Нашите разрушени гледни точки са пречистени и обновени и в нас се заражда семето на истината.
Важно е да минем през кръщението с Въздух, за да се научим на този орлов поглед, да не сме дребнави и зависими, да си спомним истинската си принадлежност, да се издигнем отвъд оплитащите ни връзки и да добием яснота на съзнанието. При сублимацията действията произтичат както от Любовта, така и от Мъдростта. Тук се учим да слушаме висшия си разум, интуицията си и да градим живота на по-възвишени принципи.
В тази сесия ще използваме дишането, за да продължим да преобразуваме нашите модели и ограничаващи вярвания в светли и истинни вярвания.
Ще си поговорим за ума и различни техники за неговото култивиране – как да го успокояваме, как да го фокусираме и как да преобразуваме зловредните мисли в божествени.
Както винаги ще се докоснем до магията на въздуха чрез дишане, кадене, молитви, движения и констелационна работа, които ще ни въздигнат над ежедневието и ще ни докоснат до един магическия свят, който съществува във всяка от нас.
В тези женски алхимични кръгове чрез практика, споделяне и техники за преобразуване ще можем да адресираме блокажите и да ги превърнем в потентна почва за растеж и изграждане на живот в наслада.
Защо работата с елементите е толкова важна за всяка жена?
Елементите са градивните единици на телата ни. Източните холистични медицини – ТКМ и Аюрведа ни учат, че всичко във Вселената е съвкупност от елементите в различна пропорция. Елементите са свързани с посоките, със сезоните и с различни архетипни енергии и качества, които ние проявяваме в живота си. За да се чувстваме цялостни на биологично и духовно ниво е важно елементите да са в добра пропорция в нас.
Важно е да мислим за елементите като за интелигентни сили, които нямат само физическо проявление.
Елементите са свързани и с алхимичните процеси, през които минаваме в житейския си цикъл. Всяка от нас като жена минава през Кръщение с Огън, Вода, Въздух и Земя. Във вътрешната алхимия, тези фази са познати като Калцинация, Солюция, Сублимация (сепарация) и Коагулация.
Калцинацията е етапът на пречистване и изгаряне на старите структури, Солюцията е етапът на сливане и приемане на идентичността ни, която е живяла в ограниченията, Сублимацията е етапът на разграничаване от тази идентичност и Коагулацията е изграждане на нова такава.
Тези определени архетипни фази, които имат за цел да претопят егото ни и да ни изчистят от натрупаните през живота ограничаващи вярвания, деструктивни модели и тежки енергии.
Бъди облечена в бялата гама с ефирни дрехи, точно като въздуха. Избягвай прилепнали дрехи, а анцузите и спортните екипи са направо забранени :))
Вземи въздушната си природа и ела да полетиш на крилете на свободата.
Къде: Yoga District Mandala
Събота 19.02.22 от 11:11 до 13:13 ч.
Местата са ограничени, заяви своето на 0894488809
Обмен: 20 лв. Карти не важат.
Водеща Деви – deviflow.com/devi