fbpx

Женска алхимия – Кръщение с огън

Женска алхимия – Кръщение с огън

Земя, въздух, огън, вода, ела, ела, ела, ела
Стартирам женски алхимични кръгове, в които чрез практика, споделяне и техники за преобразуване ще можем да адресираме блокажите и да ги превърнем в потентна почва за растеж и изграждане на живот в наслада.
Защо работата с елементите е толкова важна за всяка жена?
Елементите са градивните единици на телата ни. Източните холистични медицини – ТКМ и Аюрведа ни учат, че всичко във Вселената е съвкупност от елементите в различна пропорция. Елементите са свързани с посоките, със сезоните и с различни архетипни енергии и качества, които ние проявяваме в живота си. За да се чувстваме цялостни на биологично и духовно ниво е важно елементите да са в добра пропорция в нас.
Важно е да мислим за елементите като за интелигентни сили, които нямат само физическо проявление.
Елементите са свързани и с алхимичните процеси, през които минаваме в житейския си цикъл. Всяка от нас като жена минава през Кръщение с Огън, Вода, Въздух и Земя. Във вътрешната алхимия, тези фази са познати като Калцинация, Солюция, Сублимация (сепарация) и Коагулация.
Калцинацията е етапът на пречистване и изгаряне на старите структури, Солюцията е етапът на сливане и приемане на идентичността ни, която е живяла в ограниченията, Сублимацията е етапът на разграничаване от тази идентичност и Коагулацията е изграждане на нова такава.
Тези определени архетипни фази, които имат за цел да претопят егото ни и да ни изчистят от натрупаните през живота ограничаващи вярвания, деструктивни модели и тежки енергии.
Пътят ни на пречистване започва с огъня, на който да предложим страховете, несигурността, съмненията, нетърпението и другите си спъващи ни качества, които пречат на красотата на разгръщането ни като жени.
Огънят също е елемента на новото начало, на инициацията.
Важно е да минем през кръщението на Огъня, за да запалим отново пламъка на волята ни, която е в синхрон с висшите принципи.
Затова започваме тази поредица с практика за огъня.
Бъди облечена в ярки тонове – златисто, жълто, оранжево. Вземи огнената си природа и ела да успокоиш или разпалиш огъня на страстта, ентусиазма и живота.
Ще направим призоваване на огнената стихия. Всяка ще постави своето намерение в кръга, ще направим женска практика и инициация с огъня. Ще получиш напътствия от този елемент, които а интегрираш в живота си.
Къде: Yoga District Mandala
Местата са ограничени, заяви своето на 0894488809
Обмен: 25 лв. Карти не важат.
Водеща: Деви – deviflow.com/devi

Предстоящи събития