fbpx

Завръщане към чувстващото тяло – вътрешен мъж – вътрешна жена

Завръщане към чувстващото тяло – вътрешен мъж – вътрешна жена

❣ Да чувстваш – какъв дар е това! Да чувстваш значи да почиташ живота, като му позволиш да те изпълни целия. Да си тук, в тялото си, а не там някъде витаещ в безплътните измерения. Да си тук с цялата налична жизеност, която върви ръка за ръка с живота.
❥ Но колко хора реално живеят в това ниво на жизненост?
❦ Жизнеността идва не когато се правим, че проблемите и болката не съществуват и ги избягваме на всяка цена, а когато отворим пространство да чувстваме.
♥ Да, по-лесно е да притъпим болката, отколкото да и позволим да мине през нас и да ни напомни за онзи момент, който бихме искали да избегнем на всяка цена. Цялата ни култура е базирана на притъпяване, което води до пристрастяване, но не и истинско изцеление. Знаете ли, че редовното притъпяване хаби много повече енергия от изцелението? Да държим една болка подтисната или да се опитваме да запълним вътрешна празнина с помощта на захар, алкохол, субстанции, безразборно пазаруване на ненужни вещи, говорене, работа и т.н. работи само временно. И знаете ли защо? Просто има болка, която ще е с нас до края на живота ни и празнота, която нищо и никой не може да запълни.
❧Как да живеем с това прозрение? Какъв е пътя към това да спрем да търсим отчаяно изцеление или обратното – да спрем да притъпяваме болката си, като я избягваме умело? Много хора бягат от тялото си в ума, където намират спасение от емоционалната си болка, но това е само временно убежище, което също така има своята цена, а тя е намалена жизненост..
❤❥❦❧♥ Пътят, през който искам да ви преведа е път на размразяване, събуждане, приемане и заобичване на онази част от нас, която е в капана на миналото. Това е път на звръщане към чувстващото ни тяло, което е живо, пулсиращо и свързано с живота.
❦ Защото това, което ни се е случило някога и което не сме могли да приобщим като енергийно преживяване в системата ни, се превръща в енергиен блокаж, жизнен ресурс, който е в капан и част от нас остава замръзнала в миналото. Това значи по-малко жизнена енергия за живеене, за радост и споделеност. Вдигаме преграда, за да не боли и така се лишаваме от соковете на живота и радостта от споделените мигове с другите отворени сърца.
Пътят е да влезем в мир с неправдите, ограниченията, недостига и всичко, което не сме могли да получим както ни се е искало. Да започнем да се размразяваме вътрешно, така че потокът от жизнени сили да потече в тялото ни и животът буквално да стане по-жив и пъстър. Това разбира се далеч не е ментален и аналитичен процес, а енергиен и дълбоко съкровено пътешествие през болката към любовта.
Каня ви да се върнем към първичността на това как да чувстваме, как да си позволим да отворим онези врати, които сме поддържали така грижливо затворени и заключени? Ако ги отворим, ще трябва да почувстваме и болката и любовта, а често те са залепени.
Изисква се много смелост, кураж и готовност да извървим пътя, но наградата е безценна – свързаност, усещания (не емоции) и поток, който тече в нас.
Третата ни среща е отново в прекрасното уютно пространство на Алтариум на Раковска 205 на 22.01 от 10 до 18 ч.
Във всяка среща ще работим с различни теми, като в първата сесия работихме с изоставен наш вътрешен аспект и родителите, във втората – с вътрешното дете, а в третата ще работим с вътрешния мъж и вътрешната жена за постигане на хармония, която да се прояви в мир вътре в нас и кохерентни външни взаимоотношения.
В тези срещи ще поканим умът да отстъпи на чувствителността ни, личността ни ще има пространство да погледне към историите, които ограничават Душата да се прояви чрез нея и да ги изцели, излизайки зад параваните на обичайните ни роли и маски.
Ще оставим анализите и интелектуализацията на входа и ще влезем вътре уязвими, готови да встъпим в ранимостта си и да излезем осветени в истинската си сила. За да въплътим повече жизнена сила в телата си ще минем през разрмазяване и освобождаване на блокираната енергия, която е в капана на старите истории.
Ще погледнем и назад и напред и навътре и навред, като напоим с живот замръзналите част в нас, за да се включим в живата мрежа на живота, където не избягваме нито болката, нито любовта, а осъзнаваме, че има място и време за всичко – от скръбта до радостта, от страха до любовта, от контрола до пълното доверие.
Сесиите ще са целодневни от 10 до 18 ч с един час обедна почивка
Ще се провеждат в центъра на София в Алтариум, като ще включват соматична, терапевтична и констелационна работа.
Ако ви харесва идеята и искате да се присъедините, моля да преведете капаро от 30 лв на една от посочените сметки и да ми пратите мейл с платежното, за да потвърдя мястото ви.
Лична:
Револют: 0894488808
Сметка:
BG93STSA93000021795092
Банка ДСК
Теодора Рачева
Фирмена:
Йога Мандала ЕООД
Банка: Alianz bank
IBAN: BG60BUIN95611000471591
BIC: BUINBGSF
Обменът за целия ден е 77 лв, а местата са ограничени, групата ще е интимна.
-Терапевтът не може да те отведе на пътешествие по-далечно от това, което самият той е преминал. Можеш да видиш част от моето пътешествие тук – deviflow.com/devi