fbpx

Какао церемония по Новолуние с екстатични танци и Рейки

Какао церемония по Новолуние с екстатични танци и Рейки

Каним ви на магично пътешествие! На връх Новолунието в Близнаци ще възнамерим най-съкровените желания на сърцата ни, подкрепени от мъдростта на какао и рейки. Ще танцуваме в екстаз, давайки любов на всяка клетка от телата ни!
✧ Магията на какао ✧
Още в дълбока древност маите и ацтеките са използвали какао в церемониите си. Съпътствани от духа на растението-лечител, шаманите са пътували до други измерения в търсене на прозрения и свързване с вечната мъдрост. Церемониалното какао е мощен фасилитатор на духовни преживявания благодарение на изключителната си сила да отваря сърцето. В най-чистата си сурова форма, то е могъщ и същевременно нежен помощник в работата ни със себе си, с вътрешния си свят.
✧ Екстатични танци ✧
В много култури изпадането в транс-танц е обичай с потентни лечебни сили.
Екстатичният танц е форма на динамична медитация и като такава, постепенно ни потапя в състояние на не-ум, където имаме достъп до подсъзнанието и вкоренената мъдрост на телата ни.
Когато тялото е свободно да се движи и тресе неконтролируемо, достигаме до сърцевината, истината, нашата есенция.
Напълно отпуснати в тази практика, тя ни води към състояния на транс, екстаз и силно чувство на свързаност с нашите емоции и другите хора.
Изпитвайки така естествения ни пълен покой, ще приключим танците, оставяйки се в обятията на рейки енергията. Тя ще подсили намерението, което сме вложили в практиката и ще спомогне за нежна интеграция на преживяното.
✧ Рейки ✧
Рейки – чудотворната енергийна терапия –
Названието идва от японските думи rei – „универсална мъдрост, познание“, и ki – жизнената енергия, която се намира навсякъде около нас и в нас самите.
Терапията въздейства едновременно на всички нива – физическо, астрално и ментално, с енергията на любовта и изцелението.
Дава радост и енергия, намалява стреса, премахва болки, напрежение, депресия, безсъние, подсилва намерения.
✧ Новолуние в Близнаци ✧
Новолунието настъпва на 18.06 в знака на Близнаци.
Тук, на Земята, за нас се отварят нови възможности и трансформираща сила, която кара желанията ни, сврзани със сферите, управлявани от знак Близнаци, да се сбъднат.
Това са темите, свързани с начина ни на мислене, самооценка, умение за слушане и говорене, кратки пьтувания, общуване, търговия, сръчност и отношенията ни с братя и сестри.
Това е Новолунието, което леко ни вдъхва вяра, увереност и креативност. С него далечното става близко и невъзможното – възможно.
✧ Фасилитатори ✧
Росица Грънчарова – Роси
Роси е сертифициран Изис Сейким Рейки терапевт.
Преди няколко години, чрез Рейки терапиите, Роси променя живота, нагласата и енергетиката си напълно. Така вдъхновена от магията, в която заживява, тя е решена да разпространява това простичко, но голямо чудо.
Александрина Тодорва – Лекси
Лекси се занимава с танци цял живот, но изживява връзката със себе си чрез импровизацията и екстатичните танци. Интересът ѝ към културата на танцовите ритуали я води към пътешествията й до Азия и Южна Америка. Там се запознава с древното растение какао и историята на неговата употреба в церемонии.
“От практика, която ми носеше наслада, екстатичният танц се превърна в начин да лекувам душата си. Тялото ни съдържа информация за всичко досега преживяно и можем да я достигнем и обработим чрез първично движение. Стига да си го позволим.”
✧ Обмен – 33лв

Предстоящи събития