fbpx

Кундалини Йога СЪБОТА 17:10 с Галина Стакева ШАЗАМ

Кундалини Йога СЪБОТА 17:10 с Галина Стакева ШАЗАМ

Кундалини йога е фина работа. Тя изкарва на показ по деликатен и интимен начин тези аспекти от нас, които не приемаме, не искаме да видим или дори не подозираме, че съществуват, за да ги видим, приемем и обикнем и това е „партньорска връзка“ между крайния аз и безкрайния и безпристрастен наблюдател във всеки един от нас и във всичко.
Всеки може да практикува Кундалини йога – начинаещ, напреднал, в или извън някаква традиция.
Кундалини йога, по начина, по който ми е предадена и я предавам е преди всичко практика. Кундалини йога успокоява ума, който приема своята естествена роля и се прекланя пред сърцето, за да започне да му служи; осветлява все повече и повече неосветените места от подсъзнанието; връща от вътре навън доверието в живота и разбирането, че ако не виждаш бог (вътрешната интелигентност) във всичко, значи не виждаш бог въобще.
Кундалини йога в клас, макар и в група, е индивидуална практика, а енергията на групата засилва твоята енергия. Ти си уникален и твоите изживявания са тези, които имат значение за теб и твоето порастване. Кундалини йога те свързва с твоя вътрешен учител, с който ти така или иначе си свързан, но понякога забравяш.
В класа аз съм на твое разположение, предавам техника, но и енергия, следя времето и какво се случва с теб и как си, а ти си този, който върши цялата работа и може да си благодариш за това!
Практиката по кундалини йога е терапия, в която ти чрез спонтанно случващото се наблюдение, се водиш от страховете към любовта, от аза към ние. Разбира се учителят в клас е там на твое разположение.
Кундалини йога ти дава възможност в неутрална среда да разпознаваш на фино връзките, моделите, символите на родовата ти енергия, да ги приветстваш, приемеш, залюбиш като част от теб, да ги интегрираш, и да се разотъждествиш с тях и да бъдеш ти чисто истински.
Кундалини йога е йога на автентичността и цели да се “свържеш“ с интуицията си, да си истински и цялостен. Кундалини йога не е един клас. Кундалини йога е процес, дълбoк процес.
В класа бъдете готови да сте статични в позите или динамични в движенията си, да дишате, да се концентрите, да вибрирате, да сте във вътрешния си звук, да сте във вътрешната си тишина, да пеете, да танцувате, да релаксирате, да хъркате, да ръмжите, да се смеете…..

Предстоящи събития