fbpx

Лечебна Гимнастика

Лечебна Гимнастика

Време е да обърнеш внимание на своя гръбначен стълб. Работата пред компютъра и още повече в домашна среда задълбочава мускулния дисбаланс. Хроничните болки в гърба зачестяват, движението става все по-малко. Предизвиквам те – погрижи се за тялото си, почувствай движението, наслади му се 🤸‍♂️🏃‍♀️🤸‍♀️
Програмата е създадена с цел да профилактира, намали и премахне болките в шията, раменете, гърба и кръста.
Статичното напрежение на мускулите около гръбначния стълб (седящи професии, изправен стоеж дълго време, неудобна поза и др.) е изключително разпространено в съвременния начин на живот. Претоварените мускули рефлекторно се скъсяват, те обичайно са тези, които поддържат позата- наречени постурални, по-издръжливи, бавни, съдържат повече миозин (затова влакната им са червени). Антагонистите им (извършват обратното движение), са с бели влакна, те са бързи и бързо се изморяват, когато се претоварят те се отпускат. Така се получава мускулния дисбаланс. Това води до промяна в позата, походката, дишането, метаболизма, сърдечния ритъм (дори настроението и характера споделят специалистите по телесна психотерапия). След промяната в стойката и походката идва претоварване и на периферните стави. Започва болката. Борбата с мускулния дисбаланс е в основата на лечебната гимнастика.
ЦЕЛТА: намаляване и премахване на болката
ЗАДАЧИТЕ:
1. Борба с мускулния дисбаланс
2. Коригиране на неправилната поза
3. Повишаване силата на мускулния корсет
4. Засилване на мускулите стабилизатори
5. релаксиране на претоварената мускулатура
6. Премахване на нервното напрежение
7. Повишаване на психо-емоционалния тонус
8. Намаляване на болката
Подходяща за начинаещи и средно напреднали. Програмата включва елементи от йога и кинезитерапия , специални пози и упражнения. Упражненията са на степени от лесно към по-трудно. За по-напредналите има усложнения.
Подходяща за дегенеративни заболявания, сколиоза, кифоза, лордоза и др.
Важно е упражненията да се изпълняват до където няма болка. Целта не е външно да стигнете до край, целта е да въздействаме от вътре на мускулите, сужилията и ставите -бавно и постепенно. Усещане за удоволствие, раздвижване и свобода.
Редовно практикуващите споделят ,че болките им постепенно намаляват или изчезват и се чунстват по-щастливи.
ЦЕНА 18лв.
ОБЛЕКЛО: Като за йога
КАРТИ: Важат

Предстоящи събития