fbpx

Махашиваратри – Великата Нощ на Шива

Махашиваратри – Великата Нощ на Шива

Маха Шиваратри или Великата Нощ на Шива е един от големите йогически празници, символизиращ края на зимата и началото на пролетта. Шива е най-могъщият Бог от хиндуисткото триединство “Тримурти”, включващи Вишну и Брахма. В тази нощ на честване на бога на сътворението и унищожението, участниците прекарват нощта в медитация, песни и мантри, както и ритуални танци. В този период на намаляване на нощта и увеличаване на светлината ние ще можем да трансформираме вътрешните си енергии, допълнително подсилени от подредбата на планетите, които ще ни помогнат да постигнем целите си.
В тази нощ на почитание пред могъществото на Шива, ние ще се отдадем на духа на движението, музиката, медитацията и комуникацията под съпровода на въодушевяващи ноти и йогическа храна. В нашето празненство ще добавим и специално приготвена храна, с която да подсилим и концентрираме своето внимание и енергия.
Ще получим възможност за по-дълбоко навлизане в себе си, за да създадем връзка с нашия вътрешен Шива посредством специални медитативни практики водени от Ачария Сандип. А Дани ще ни вкара в медитативния свят на музиката с практиката Ом Намах Шивая, която ще ни зареди и енергизира за периода в който всичко отново оживява и засиява.
Ще имаме и гост лектори, които ще ни обогатят, споделяйки своите знания в сферата на Шива танците (по-познати като Тандава), философията и произхода на Шaйвизма, както и други видове преклонение пред всемогъществото на този Бог.
Ще мислим, ще чувстваме, ще се движим и ще се забавляваме! Ще научим и разберем малко повече за вселената, която съществува под обвивката на нашите човешки възприятия. И нещо повече, в тази нощ ще имаме възможността да изчистим старата карма и да започнем живота отначало с помощта на Шива, който да ни помогне в усъвършенстването на вътрешните качества и волята, намирането на правилен партньор или подобряването на взаимоотношенията с текущия.
График :
19:30 – Среща във фоайето на Мандала, Индийски чай и малка закуска
20:00 – Начало на събитието, mantra chanting от Ачария Сандип
20:30 – Ом Намах Шивая
21:30 – Чай
22:00 – Първи Уъркшоп – лекция върху Шайва философията
22:30 – Втори Уъркшоп – музиката и значението на мантрите
23:30 – Традиционни Индийски танци – Тандава
24:00 – Медитация и мантруване
Менюто ще включва:
Матра Панир – традиционно индийско ястие с прясно сирене и феноменален сос
Роти- Пленителни индийски хлебчета намазани със специални подправки
Специално приготвен и овкусен басмати ориз
Гаджир Халва – деликатесно сладко ястие с моркови за което ще разказвате после
Индийски аюрведичен чай приготвен от специален микс билки и подправки
Цена на събитието:
Цената на събитието е 50 лева за 5 часа практики + традиционна индийска кухня!
Заповядайте за да навлезем заедно в новата вибрация на земята с помощта на могъществото и силата на Шива

Предстоящи събития