fbpx

Миофасциална ин йога – ревитализиране на всички органи

Миофасциална ин йога – ревитализиране на всички органи

Миофасциалната ин йога комбинира позициите от ин йога и работата по китайските енергийни канали и точки.
Тя е революционен вид йога, която съчетава две модалности – ин йога и миофасциално освобождаване, и се представя през призмата на ТКМ (Традиционна Китайска Медицина). Може да се нарече и китайски самомасаж, тъй като чрез поставяне на тенис топки на специфични точки по меридианите на тялото и упражняване на натиск върху тях със собствената си тежест, практикуващия освобождава блокираната енергия. По този начин се работи с най-широката информационна мрежа в тялото ни – фасцията. Тази триизмерна тъкан е паметта за съхранение на всички преживявания, които не можем да интегрираме и освободим. Точно както всичко в живота е свързано, по същия начин тази невероятна съединителна тъкан е спойващият елемент между всеки орган, мускул, кост и става в тялото ни. Тя обвива всеки кръвоносен съд, нерв и прониква дори в костния мозък.
Всички органи в тялото ни са заобиколени от фасция, която ги предпазва от атаки. Фасциите са отговорни и за отстраняване на излишната топлина от вътрешните органи към повърхността на кожата. При продължително физическо и емоционално напрежение свободния поток на енергия блокира, фасцията вече не работи за премахване на топлината и прегряването, тя се сраства, уплътнява и втвърдява.
Много малко хора са съзнателни за това дълбоко напрежение, което живее в ътканите нин, като едно непрекъснато фино съпротивление, което ни държи в готовност да водим битките на живота. Това дълбоко безпокойство се отразява на цялото ни тяло като скованост, болка, свитост. Това безпокойство има психоемоционален характер, но ние го усещаме на физическо ниво, тъй като тялото е инструмента чрез който преживяваме емоциите си. Има различни начини да адресираме това напрежение и миофасциалната ин йога е един от най-дълбоките и общодостъпни практики, чрез които да освободим напрежението и болката си.
Тъй като фасцията обгръща всеки орган и тя е трансмитер на информация, то всяка травма по всяка част на тялото афектира и органите ни. Освен това според ТКМ всеки орган съдържа деструктивна емоция и добродетелна енергия. По време на тази сесия ще научите как да преобразувате деструктивните в добродетелни енергии, ще научите лечебните звуци на органите и ще работим с топките за дълбоко миофасциално освобождаване на напрежението и болката.
По време на тази сесия ще:
☯ Работиш с топки за дълбоко миофасциално освобождаване на напрежение и болка, като ги поставяш на специфични точки по енергийните меридиани в тялото.
☯ Се запознаеш с органите през призмата на Традиционната китайска медицина и тяхната практична роля в емоционалния ти живот. Ще се научиш как да преобразуваш деструктивните емоции, като страх, гняв, тъга, тревожност и нетърпение в положителни.
☯ Научиш как да преобразуваш деструктивните в добродетелни енергии
☯ Научиш лечебните звуци на органите
☯ Ще подкпрепиш тялото и имунната си система
Допълнителна опция:
– Достъп до онлайн практика за всички органи + pdf файл с точките на полагане.
Обмен:
15 лв практика
20 лв практика + онлайн практика за всички органи, която може да си практикувате по всяко време в домашни условия.
Важат абонаментни карти на Йога Дистрикт с 5 лв. доплащане.
Топки ще са осигурени за всеки.
Водещ Деви
За записване: 0894488809 или чрез онлайн регистрация
МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ !