fbpx

Ориенталски танци

Ориенталски танци

В далечни времена, някъде на Изток, през много морета и пустини, се зародило едно древно изкуство. Скрило в себе си мистериите на ориента, то носи сладкия аромат на арабските нощи и омагьосва с красотата си навред. От много години вече ориенталският танц е достъпен за жени от цял свят, а разнообразието от музикални стилове и техники на изразяване растат непрестанно. И това не е случайно. В своята простота и игривост, арабските танци крият могъща сила и пленяват всеки, докоснал се до тяхната магия. Плавните и красиви движения, подходящи за всеки, без значение от възраст, телосложение, дори и пол, са така сладки и естествени, че е трудно да ги оставиш, след като си ги усвоил веднъж.
Една от теориите за възникването на ориенталския танц е, че той се е появил, вдъхновен от естествените женски извивки, за да помага на всички жени, чакащи деца. И тази теория не е случайна, тъй като всички класически движения следват структурата ня тялото и дъха. Установено е, че ориенталските танци увеличават гъвкавостта на тазобедрените стави, осигуряват сила и контрол върху коремните мускули и бедрата и ни позволяват да “изолираме” части от тялото си.
Въпреки че този танц е практикуван и от много мъже, не може да се отрече неговата женска мощ. Танцувайки, ние се свързваме с Боженствената женска същност, която е колкото закачлива и съблазнителна, толкова и мъдра и силна, любяща и отдадена. Танцувайки, ние се учим да пускаме всичко, което не принадлежи на нашата истинска същност, и малко по малко се научаваме как да танцуваме живота си – неангажиращо, с увереност и лекота.
Чисто практически, ориенталските танци създават навика за правилна стойка, щадяща кръста и коленете, осигуряват добро равновесие на тялото и ни учат да дишаме правилно. Несъмнено един час по ориенталски танци се свързва с радост и забавление, а това, както и умереното физическо натоварване, са предпоставки за добро настроение и свързване с Центъра.
Събитието е отворено за всички, които искат да се включат, но е посветено на абсолютно начинаещите, които искат да вкусят от магията на ориенталския танц и да усетят своята лична връзка с това изкуство.
Цена: 13 лв за еднократно посещение
Важат карти Мултиспорт и абонаментни карти Yoga District
Водещ: Стефани
Стефани започва своето обучение по ориенталски танци в Пловдив, вземайки редовни уроци с нейната учителка. От тогава насам тя е посетила редица фестивали и конкурси в България, Сърбия и Гърция, където е взела десетки ъуркшопи със световноизвестни преподаватели от Египет, Европа и света. С радост ще сподели своите умения с вас!

Предстоящи събития