fbpx

Самооценка и лични граници

Самооценка и лични граници

“При занижената самооценка човек не умее да се заяви пред другите, не вярва, че заслужава признание, пари, любов. Затова не смее да покаже таланта си или да изкаже собствено мнение. Обикновено се страхува, че ако сбърка, стойността му още повече ще спадне и затова дори не опитва. Той е силно зависим от мнението на околните, трудно понася някой да го изгледа накриво, тревожен и неуверен е.
При ниска самооценка човек постоянно търси комплиментите, похвалите и одобрението на другите, за да се чувства спокоен в кожата си.
Изключително чувствителен е към упреци и критика. Ами ако всички разберат, че не струва? За да харесва себе си му е нужна положителната оценка на друг човек. Когато не я получава, се чувства пълна нула – нещастен и непълноценен.
Човекът с адекватна самооценка познава силните и слабите си страни. Той знае, че критиката, каквато и да е и от когото и да е, не е смъртоносна, а е просто едно от многото мнения за дадената ситуация.
Той вярва в себе си и знае, че всеки резултат може да се подобри, ако се положат достатъчно усилия.
Здравословни лични граници = поемане на отговорност за собствените си действия и емоции, като НЕ носиш отговорност за действията и емоциите на другите
Завишената самооценка дава на човека прекомерна увереност в себе си и като всяко прекалено нещо, го води до крайности в отношенията с околните. Той иска да е център на внимание на всички, всички да го обичат, да му се възхищават, да отстъпват, да се подчиняват, да му дават това, което иска. Има само едно правилно мнение и то е неговото.
Прекомерната самооценка създава трудности в изграждането на взаимоотношенията. Човекът е високомерен, предявява претенции приятелите и близките да се виждат само с него, да се посветят само на него, изисква много.” Материали от Елена Енева
🔸️Заповядайте да изследваме и опознаем по-добре, заедно в груповата енергия, нашите лични граници и самооценка
🔹️кръг на споделяне, поставяне на лична тема и въпроси
🔸️групова медитация за свързване през Акаша
🔹️упражнения и техники, свързани със самооценка и граници
🔸️интуитивни карти
🔹️лечебна групова енергия
Обмен 20.00 лв.
Записване: 0894/488 809 или
чрез онлайн регистрация в сайта на Йога Дистрикт Мандала.
МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ !
Водещ: Лора Семерджиева
Ще се радвам да те подкрепя по твоя Път на израстване и развитие.
Пожелавам ти Вълшебства и сбъдване на всички Твои мечти! 🙏💫🧘‍♀️❤🌠
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ДОВЕРИЕТО И ЗАТОВА ЧЕ СМЕ заЕДНО🙏💫❤🧘‍♀️
🙏 🙏 🙏

Предстоящи събития