fbpx

Ин Йога – Седем Себеоткровения

Ин Йога – Седем Себеоткровения

Каня те на 7 себеоткровения, в които стъпка по стъпка ще отключим енергията в чакрите, така че потока от жизнени сокове да разшири съзнанието, да подобри функциите на ендокринната система и органите в тялото ти, за да изпиташ благоденствие на всички нива. 🌌
В тези ароматни 7 ин йога сесии ще изследваме темите и органите на всяка чакра, ще ги укрепваме и ревитализираме чрез полагане на блендовете на 11 Moons за всеки център, ще препрограмираме ума чрез утвържения, специално подбрани асани за работа със съответните органи и системи, активиращи мантри и лечебни звуци.
Чакрите са енергийни вихри в човешкото тяло, които на физическо ниво кореспондират на жлезите с вътрешна секреция и управляват органите, разположени в зоната на съответната чакра.
Основните чакри са 7 и те се свързват с различни нива на съзнанието. Състоянието на чакрите влияе на здравето, емоциите и светоусещането ни.
Защо себеоткровения?
Във всеки център има по един наш аспект, който може да:
латентен
слабо проявен
силно проявен
балансиран
Когато говорим за чакри, ключовата дума е баланс. За да постигнем този баланс е нужно да спрем и да се вгледаме дълбоко в себе си, за да изчистим онези натрупани енергийни и физически шлаки, които пречат на центровете ни да функционарт оптимално. Това дълбоко вглеждане навътре аз наричам себеоткровение.
В рамките на час и половина ще можем да притихнем, да насочим фокуса си към съответния център и да работим с неговите теми. Енергийните центрове не са самостоятелни единици, а част от една цялостна система и всеки център е основа за следващият. Ако енергията в един център е слабо проявена, то няма достатъчно енергия, която да захранва горният вихър и ние преживяваме слабост, ограничение, апатия, липса на ентусиазъм. Ако пък е натрупана енергия и е твърде много, то тя става агресивна, избухлива и нападателна
Ин йогата е липсващото звено в динамиката на днешният живот. Нашият ден е изпълнен с множество ЯН действия – ние общуваме с другите, движим се, понякога дори препускаме през ежедневието, за да се справим с натоварените си графици. Информацията, която внасяме в системата си е толкова много, че понякога не можем да я преработим и това предизвиква стрес, безсъние, раздразнителност, депресия и други неблагоприятни състояния. Източните системи ни учат, че здравето се базира на баланса между активност/действие и пасивност/почивка – ИН И ЯН. Ин йогата е чудесен начин да рестартираме цялата си система и да дадем нужната почивка на тялото и ума си, за да изживяваме истинско щастие в телата си. Чрез ин йога ние работим на много дълбоко ниво и имаме възможност многократно да подобрим гъвкавостта си, въздействайки директно върху фасцията – съединително-тъканната обвивка – тази триизмерна биологична тъкан, която обгръща всяка фибра, нервно окончание, кръвоносен съд, всеки орган и дори прониква до костния мозък. Това действа благоприятно на ставите и увеличава тяхната мобилност. Ин йогата e насочена към парасимпатиковата нервна система, която позволява на човек да релаксира и интегрира.
Ин йогата ще е инструментът, чрез който ще навлезем в тялото си и ще извършим това енергийно рекалибриране в системата си, което ще ни настрои на новите честоти на Битието.

 

➡️Практиката ще се състои от йога, енергийна работа, активиращи мантри, мудри и терапевтична работа, която макар и извършена в група, ще има индивидуална насоченост и резултат за всеки.
Водеща – Деви

 

 

➡️Ще се провеждат на живо в център Мандала, но има и онлайн опция, в която ще се излъчват на живо и ще имате запис от практиката след това.

 

➡️Местата на живо в център Мандала са ограничени, моля запазете своето на 0894488808
Важат карти Мандала, еднократна цена 13 лв, МУЛТИСПОРТ КАРТИ НЕ ВАЖАТ ДО КРАЯ НА ПОРЕДИЦАТА

 

Онлайн цена: 10 лв
Начин на плащане:
Револют – 0894488808
Paypal – info@yogamandala.net
По банков път:
BG93STSA93000021795092
Теодора Рачева

 

‼️Ако вземете онлайн пакет от всички 7 практики, обща цена 60 лв

 

Теми и дати:
1. Ти и материята – 11.01
2. Ти и емоциите – 18.01
3. Ти и волята – 25.01
4. Ти и любовта – 01.02
5. Ти и творчеството – 8.02
6. Ти и интуицията – 15.02
7. Ти и Духа – 22.02

 

Ти и Материята
В тази сесия ще работим с първа чакра – Муладхара
Муладхара представлява връзката ни с материалния свят, тялото и физическото съществуване. Намира се в тазовото дъно и отговаря за надбъбречните жлези, костната система, гръбначния стълб, пикочния мехур, кръвта, кожата и краката. Страхът от промяна, ленивостта, алчността, привързването към материални придобивки, усещането за финансова нестабилност и самонараняването говорят за дисбаланс на Муладхара. Балансирана първа чакра означава, че се чувстваме добре в кожата си, сигурни и стабилни сме и имаме здравословна връзка с матералния свят – с тялото ни, храната, природата, градската среда и парите.
В тази практика ще почувстваме сигурност и комфорт в собственото ни тяло, както и заземеност и присъствие. Ще балансираме центъра чрез успокояващи ин пози, утвърждения и заземяващата етерична комбинация от туя, черен пипер и кориандър. Ще наситим аурата си с енергията на изобилието, която да започне да го привлича и от външния свят. Ще утвърдим правото си да бъдем тук и да заслужаваме.

 

Ти и Емоциите
В тази сесия ще работим с втора чакра – Свадистхана
Свадистхана отговаря за емоциите, креативността и сексуалността. Намира се три пръста под пъпа и е свързана с яйчниците/тестисите, половите органи, пикочния мехур, тънките и дебелото черво, бъбреците. Неспособността ни да се отпускаме в потока на живота, да изразяваме емоциите си, да се радваме на успехите си и да създаваме интимни връзки показват дисбаланс в работата на втора чакра. Балансирана втора чакра означава способност да изразяваме чувствата си и творческите си импулси, както и да се наслаждаваме на малките житейски радости.
В тази практика ще отключим енергията на радост и наслада, която е субстанцията на сакралния център. Аромата на салвия, иланг-иланг, канела и лайка ще ти помогнат да се насладиш на всеки миг по пътя към радостта, а флуидните ин йога пози ще отключат блокиралата енергия и ще те включат в потока на живота. Ще си позволиш да се радваш без повод, просто защото те има и ще утвърдиш правото си да се наслаждаваш.

 

Ти и Волята
В тази сесия ще работим с трета чакра – Манипура
Манипура е свързана с волята и амбициите ни, както и със способността ни да реализираме желанията си. Намира се в зоната на слънчевия сплит и отговаря за панкреаса, храносмилателната система, далака, стомаха, черния дроб и жлъчката. Дисбалансирана трета чакра се проявява като агресия, липса на воля, отлагане, прехвърляне на вина, ниска самооценка, тревожност за бъдещето, депресия и нужда да контролираме всеки детайл в живота си. Балансирана трета чакра означава, че в живота ни има яснота, автономност, способност да довеждаме нещата до край, самоуважение, проактивност и премерно действие.
В тази практика ще работим с третия център по един деликатен начин, за да възвърнем доверието си в себе си и в живота и да детоксикираме органите в коремната кухина. Пасивни усуквания и компресии ще изцедят напрежението от слънчевия сплит и ще усетим прилив на сили и яснота, които да ни навигират в житейските лабиринти. Ароматът на цитурси, безсмъртниче, копър, джинджифил, лимонена трева, мента, карамфил, майорам, мирта и кориандър ще подпомогнат перисталтиката и ще мотивират и окуражат премерено и точно действие, което служи на мисията ти.

Ти и Любовта
В тази сесия ще работим с четвърта чакра – Анахата

Анахата е свързана любовта, омиротворението, връзката ни с другите, приемането и съпричастността. Намира се в сърдечната област и отговаря за тимусната жлеза, кръвообращението, сърцето, белите дробове, гърдите, ребрата, ръцете и имунитета. Неспосбността да обичаме и да показваме уязвимост, страхът от отхвърляне, завистта и нарцисизма индикират дисбаланс на четвърта чакра. Балансирана четвърта чакра означава, че сме способни да обичаме себе си и останалите, прощаваме и пускаме миналото с лекота, изпитваме благодарност за всичко, което ни се случва и с готовност служим на живота.
В тази практика ще работим с енергията на сърцето, като култивираме нежност и мекота чрез пасивни огъващи назад пози. Ще се озовем в градината на сърцето с маслата от лавандула, копър, хвойна, здравец, мента, карамфил, розмарин, роза, иланг-иланг, кориандър, портокал, лимон, мирта и сандалово дърво. Ще отваряме листенце по листенце лотоса в сърцето, за да се докоснем до лъчезарната енергия на любовта и тихия екстаз.

 

Ти и Творчеството
В тази сесия ще работим с пета чакра – Вишудхи
Вишудхи е свързана със способността ни да се изразяваме и да изслушваме, както и с житейската ни мисия и призвание. Намира се ямката на гърлото и е свързана с функциите на щитовидната жлеза, гласните струни, гърлото, ушите, еднокринната система. Дисбаланс с Вишудхи се проявява под формата на трудно себеизразяване, страх от публично говорене, неспособност да изслушваме, неспособност да приемаме мнение, различно от нашето, буца в гърлото, болки във врата и проблеми с щитовидната жлеза. Балансирана пета чакра се проявява под формата на добри комуникативни умения, обаятелност, способност да изслушваме и да изразяваме чувствата си по коректен начин.
В тази практика ще работим с гърления център, който е най-тесният проход на енергията по протежение на главният енергиен канал – Сушумна. Често енергията блокира на нивото на гърлото, врата и раменете. Ще се погрижим за блокажите в тази зона чрез флуидни движения, потупвания, пасивни задържания, пеене на мантри, звуци от пеещата купа и утвърждения. Маслата от тамян, джинджифил, розмарин, грейпфрут, мента, лавандула, кипарис, майорам и лайка ще подкрепят гърлото ни, за да се свръжем с потока на истина и лекота.

 

Ти и интуицията
В тази сесия ще работим с шеста чакра – Аджна
Аджна е свързана с ясното възприемане на действителността, висшия интелект и интуицията. Намира се зоната на междувеждието и отговаря за функционирането на хипофизата, очите, малкия мозък, нервната система и хипоталамуса. Дисбаланс на шеста чакра се проявява под формата на лесно привързване, липса на въображение, неспособност да вземаме решения и психични разстройства. Балансирана шеста чакра означава, че с лекота се доверяваме на интуицията си, виждаме ясно ситуациите и нашата роля в тях, способни сме на самосъзерцание и самонаблюдение.
В тази практика ще се докоснем до фините аспекти на съществото си, които така пренебрегваме в ежедневието. Ще работим за подсилване на интуицията и премахване на плътните воали на илюзията, които се спускат пред прозорливостта ни. Ще се докоснем до познанието, което е по-висшата октава на знанието. През цялата практика ще се фокусираме изключително на дъха и концентрацията.
Маслата тамян, лавандула, бял бор и евкалипт ще ни центрират в настоящето и ще отворят дверите към фините реалности.

 

Ти и Духа
В тази сесия ще работим със седма чакра – Сахасрара
Сахасрара (седма чакра) е нашата връзка с божественото съзнание. Намира се в зоната на фонтанелата и е свързана с функциите на епифизата и главния мозък. Тя отговаря за балансирането на всички останали чакри. Емоционалните признаци, индикиращи дисбаланс на Сахасрара са апатия, липса на фокус, материализъм или прекалена отнесеност и витаене. Балансирана седма чакра се проявява под формата на усещане за свързаност и единение.
В тази практика ще затворим цикъла и ще интегрираме пътя. Тази чакра включва всички останали, тъй като нейната тема е точно това – обединението. Затова и в някои йога системи я изобразяват с всички цветове на дъгата. Това е връхната точка на нашето пътешествие от земята към небето, в която ще прозрем, че сме част от едно неразривно цяло и усещането за отделеност е една от най-големите илюзии на земята, която ума трябва да преодолее.
Духовните масла тамян, пачули, мирта и роза ще създадат ангелско пространство, в което всеки да може да се докосне до собственото си Буда съзнание. Ще наблегнем на медитацията и съзерцанието докато сме в различните пасивни пози.