fbpx

Следвай плама на Душата си

Следвай плама на Душата си

Джоузеф Камбел е казал “следвай блаженството си”. За мен това значи да намерим онзи вътрешен плам и страст, които се разпалват от мечтата ни. Но в тези времена много хора са впримчени в нивото на оцеляванe и трудно могат да погледнат към разширяване и растеж.
Отива си една безпрецедентна година в човешката история, в която всички бяхме поканени да преосмислим ценностите си. Видяхме, че външните планове са неустойчиви, защото сме части от едно неразривно цяло. Това беше един от уроците на 2020 и той ще продължи да се разгръща – осъзнаването, че човечеството сме единен организъм и единственият ни шанс за просперитет е грижата за цялото.
Тази година промени светогледа ни и ни постави пред необходимостта да преподредим приоритетите си. Ако се замислим какво е важно за нас днес ще установим, че то може би е доста различно от същия момент миналата година.
Избрах този епичен ден 21.12 за да направим заедно един процес, който ще разсее облаците от изминалата година и ще ни постави на нови коловози в живота ни.
Идват времената на свободата от земните обусловености и ще трябва нов цялостен подход като хора и като човечество към живота.
Има много модели, които ни помагат да намерим онази плодородна зона на потенциала. Един от тях е японският Икигай.
Значението на тази дума може да се опише по различни начини: “причината, поради която ставаш от леглото всяка сутрин”; ; “страстта, която ти носи удовлетворение и радост”.
Японците твърдят, че всеки има своя икигай. Важното е да го намериш и проявиш,
за да чувстваш доволство от съществуването си.
Процесът ще е от две части, като може да се избере само едната, но е препоръчително да се направят заедно.
В ин йогата ще се потопим в настоящите ни ценности през тялото, преминавайки в дълбочина през различни статични пози. Всеки отговор е кодиран в тялото ни и чрез практиката ще навлезем дълбоко в телесната ни мъдрост, давайки покой на ума. За да набележим пътя напред ще трябва да спрем и да намерим страстта си в точно този момент, която да стане гориво за начинанията ни през Новата година.
Ин йогата е еликсир за нашето тяло, тъкани и нерви, тъй като активира парасимпатиковата нервна система, която ни помага да интегрираме преживяванията си от активните фази и ни дава възможност да релаксираме.
Едно от най-големите преимущества за тялото е, че го огъвкавяваме без усилие, докато релаксираме и се съсредоточаваме върху усещанията си в него.
Това е йога, чиито корени са в даоистките практики и тя ни помага физически да огъвкавим тъканите си и да ги хидратираме, да повишим мобилността на ставите, а на по- фино ниво – да се съсредоточим и концентрираме, и да култивираме енергията си.
Ин йога на живо и онлайн
18:30 – 20:00 ч. – Следвай плама на Душата си
Онлайн практически семинар
от 21:12 до 22:44 – ще има запис, който ще остане на ваше разположение.
В онлайн семинарът ще минем през целият процес на откриване на настоящите ни ценности, таланти и страсти, нуждите на светът и потенциалните възможности за монетизирането на страстта ни чрез диаграмата на Целта на Андрес Зузунага, която често се бърка с оригиналната японска концепция ИКИГАЙ.
Първата стъпка в намирането на вашия Икигай е да започнете там, където сте сега в живота си. За да откриете вашият Икигай се изисква честност, смелост, осъзнатост и готовност за промяна.
Обмен: Ин йога практика – Следвай плама на Душата си – 15 лв – на живо в център Мандала или 10 лв онлайн
Онлайн семинар – 20 лв.
Обща цена – 30 лв.
За записване: deviflow108@gmail.com
Сумата се превежда по банков път и получавате линк към онлайн събитието.