fbpx

Стречинг с Бетина

Стречинг с Бетина

През месец май очаквайте новите ми класове, в които вниманието отново ще бъде насочено към гъвкавостта на тялото.
Стречинг и Flexibility Flow са двете практики, които ще можете да посещавате всяка събота и неделя, след обичайната ми практика по йога-стречинг в Амара, бул.”Витоша”45
Можете да комбинирате вече познатата практика по йога-стречинг с един от новите ми класове за по-бързо постигане на желаните резултати или да изберете един от трите класа, който отговаря на Вашата същност и предпочитания.
Стречинг
Стречингът ще помогне в изграждането на здраво, балансирано, по-еластично и устойчиво тяло. Редовното му практикуване води до по-голяма гъвкавост и обхват на движенията.
Стречингът представлява специфична система от упражнения за цялостно разтягане на тялото и в този клас ще започнем с динамична загрявка, след което ще продължим с изпълнението на различни пози, в които ще се задържаме точно определено време. Ще работим над изпълнението на пози като женски шпагат, мъжки шпагат, мост и други огъвкавяващи тялото пози.
Класът ще завършва с релаксиращи практически упражнения, които ще ни помогнат да развием способността за концентрация.
За да има ефект от една практика и да предотвратим евентуални контузии, от изключително значение е тя да бъде изпълнена с желание, концентрация и внимание!
Затова в края на всяка практика ще посветим част от времето именно на изкуството на концентрацията.
Нивото на ендорфини, свързани с чувството за наслада и удовлетворение, се увеличава при изпълнението на стречинг пози, затова по време на практиката и след нея ще се почувствате ободрени, балансирани, с приповдигнато настроение и най-вече по-гъвкави.
Flexibility Flow
В практиката по Flexibility Flow едновременно ще огъвкавяваме тялото ни и ще изваем така мечтаната фигура.
Ще преминаваме неусетно от една поза в друга с по-динамично темпо, задълбочавайки ефекта от практиката.
Богатото разнообразие от пози ще ни помогне да разтегнем цялото ни тяло и същевременно е съобразено с индивидуалните възможности на всеки.
Всеки сам контролира усещанията от позите и колко дълбоко да навлезе във всяка една от тях.
Всяка практика е създадена, така че да се движим свободно и лесно, задълбочавайки обхвата на движенията.
Освен че ще подобрим гъвкавостта на тялото, ще открием в него нови, неочаквани и неподозирани възможности!
Практиката Flexibility flow e с по-бърз ритъм, но отново ще бъде подходяща за всеки – независимо дали сте начинаещи или напреднали.
Ако тепърва навлизате в света на йога и се колебаете кой от трите класа да изберете – препоръчвам Ви да започнете с йога-стречинг.

Предстоящи събития