fbpx

Флуидни спирали – флоу йога в Мандала

Флуидни спирали – флоу йога в Мандала

Спиралите са били отразени в изкуството и културите по целия свят от праисторията. Това е може би най-старата и първа форма, която хората са избрали да възпроизведат като символ.
И днес символът е същият, тъй като е просто огледало на невероятните спирали, с които сме постоянно заобиколени в ежедневието си.
От зората на човешкото изкуство ние сме издълбали, танцували, тъкали и се движели по спирали.
Самата еволюционна сила е спираловидна.
В индуизма например виждаме спираловидната змия, навита в коренната чакра около божественото мъжко начало (лингама), която веднъж освободена, се развива спираловидно нагоре по гръбначния стълб до коронната чакра.
Тази практика ще ни завърне към тази изначална форма на движение на всичко във вселената. Ще се синхронизираме чрез тялото си с безкрайните спирали, присъстващи във всичко и ще се почувстваме част от цялото творение.
Флуидните спирали са форма на флоу йога, при която работим миофасциално – и с мускулите и с фасциите.
Това е плавно и грациозно движение, което има за цел да укрепи, преструктурира и поддържа еластична и здрава фасцията ни. Тези практики ни дават правилната активност, която да укрепи тялото ни, да го извае и подсили. Набляга се на свързани движения чрез дъха, които отблокирват натрупано напрежение в тъканите ни.
Флуидни спирали е авторска практика на Бета Лисбоа, от която получих знанието директно.
Практиката е подходяща за всички нива.
Водеща – Деви
www.deviflow.com/devi
Ще се проведе на живо в център Мандала
Местата на живо в център Мандала са ограничени, моля запазете своето на 0894488809
Важат карти Мултиспорт и Мандала, еднократно посещение 18 лв

Предстоящи събития