fbpx

Шактипат ритрийт

Шактипат ритрийт

Пътят на отдаването след благословията
Виждали ли сте топли очи, които са толкова благи, че може да си починете при тях и дълбоко да си отдъхнете? Това са очите на медитатора, на отдадения на пътя на сева – служенето.
Каним ви на един ритрийт, в който да се докоснете до сърцевината си чрез медитацията като средство за вътрешно разцъфване, което е целта на всеки човешки живот. Да се докоснете до физическото, емоционално и ментално здраве, които са присъщи на всеки човек, който живее правилно в смисъла на следване на Природния закон.
В този ритрийт ще имате възможност да преживеете шакти пат или благословията на Гуруджи Свами Нардананд, която мощно да ви изстреля на пътя на Душата ви.
По време на ритрийта ще има на ден сутрешна йога практика и 2 медитативни сесии по 1 час + онлайн сатсанг с Гуруджи и вътрешен сатсанг с Оги.
Какво е Шактипат?
Шактипат от шакти пата (санскрит) означава буквално спускане на благодат и докосване до тази безгранична вътрешна любов. Това е процес в който предшественик (гуру) влиза в дълбоко ниво на неопетнено божествено съзнание и от там докосва и събужда вътрешният потенциал на човека, който е готов за това вътрешно събуждане (садак). От този момент нататък започва интензивен духовен процес на вътрешно разцъфване, който води до осъзнаване в божественото начало. Тук няма практика или техника която да помага, процесът е на много дълбока трансформация, на която само можем да се отдадем както бебе се отдава в ръцете на майката, безусловно и в пълно доверие. Процесът не е на фокусиране, а на разтваряне и отпускане в дълбоките води на съзнанието, там където висшата интелигентна сила на живота работи.
Какво е Сатсанг?
Сатсанг или Сат(истина) Санга (семейство) е процес в който духовното семейство (хора, ние) се събираме за да обсъдим и разберем истината за нашата вътрешна природа, как да сме с нея, как да реализираме своя безкраен потенциал.
Водещият Оги е роден в България през април 1980 г, като е живял тук до 18 тата си годишнина. От 6 до 22 г. възраст практикува бойни изкуства. От 26тата си година започва да се занимава с йога, а през последните 10 години това е единствената му работа. Среща Гуруджи преди 5 години, което е повратна точка навътре на трансформация, щастие и свобода. Единственото му желание от сърцето му е да види колкото се може повече хора с блясък в очите, щастливи деца и здрави хора.
Ритрийтът започва на 24ти в 18 ч. вечерта с въвеждаща сесия и практика в център Мандала в София.
📍https://www.facebook.com/yogadistrictmandala
ПРОГРАМА:
Събота
8ч. Ранна медитация последвана от сатсанг
Плод и чай
11ч. Йога сесия
12:30 ч. Лек обяд и почивка
16ч. Втора медитация
Вечерта – огън, лека вечеря и ранно лягане
Неделя
6 ч. Ранна медитация последвана от сатсанг
Плод и чай
9 ч. Йога
11 ч. Брънч и почивка
2ч. Следобедна медитация
Предвид близостта на София, може да идвате и само за практиките.
Настаняването в ритрийт центъра е в залата за практика с отделено пространство за всеки.
Местата за спане са ограничени до 12
Домът на Деви е само на 35-40 минути от центъра на София с кола и може да се идва само за практиките. Общият брой участници ще е най-много 18.
✨Обмен за целия Ритрийт включени всички сесии, 1 нощувка и 4 хранения – 108 лв за покриване на разходите.
✨Работата на учителя е на дарение
🖊За записване: пишете на deviflow108@gmail.com
👉🏻Повече за Гуруджи – https://siddhaashramujjain.com

Предстоящи събития