fbpx

21 дни Динамична медитация на Ошо

21 дни Динамична медитация на Ошо

Здравейте, приятели!
Отново се събираме, за да празнуваме живота и светлината.
Присъединете се към нас в една от най-пречистващите и трансформиращи практики – 21 дневната Динамична медитация на Ошо. Медитацията ще е всяка сутрин от 13.05.21 до 02.06.21, а при желание може да продължим и по-дълго.
➤ Динамичната медитация е изключително мощна техника, създадена от Ошо. Тя е един бърз, интензивен и цялостен начин да разчупим старите, вкоренени модели в нашия ум и в нашето тяло, и да навлезем в едно пространство на свобода, тишина и спокойствие.
➤ Според научни изследвания и споделено от медитатори, Динамичната медитация на Ошо помага, ако искате:
✔ Да сте изпълнени с енергия и да чувствате потока на живота.
✔ Повече радост и удовлетворение.
✔ Повече спокойствие и увереност.
✔ Да преживеете блаженството на тишината отвъд ума.
✔ Просто да празнувате живота.
➤ Защо Динамична медитация? Ошо създава Динамичната медитация специално за съвременния човек. Ето какво казва той:
“Днес за западния ум или дори за източния ум, който е абсолютно завладян от западната идеология, наблюдаването на ума не е лесна работа.
Толкова боклук и толкова глупости са били натъпкани в ума, че ставаш почти луд просто да го наблюдаваш…
Поради това трябваше да създам няколко други средства… преди да можете да влезете в мълчалива медитация с наблюдение, като Випасана…
Създадох средства, които да ви помогнат да се пречистите, да изхвърлите боклука си, вместо да губите време за гледането му.”
➤ Защо 21 дни?
“Нужни са най-малко седем дни, за да се установиш, след това още седем дни, за да почувстваш новото измерение, след това още седем, за да бъдеш напълно у дома. Двадесет и един дни е точно времето, от което умът се нуждае, за да се промени напълно, да се придвижи в друга посока.”
Ошо – “Седем стъпки към Самадхи”
➤ Динамичната медитация е едно пътуване, което преминава през 5 фази:
• дълбоко и хаотично дишане,
• пречистващо изразяване на чувствата – изцяло с движение на тялото
• разтръскващо скачане с повтаряне на мантрата “Ху” – вътрешно, без звук,
• медитация в тишина,
• свободно танцуване, празнуване.
➤ Организация:
Може да участвате във всички 21 дни, за да почувствате пълния ефект, а може и да дойдете само в някои от дните.
Ще правим медитацията в една от светлите и просторни зали на Център за цялостна трансформация Мандала – зала Ян, на 5-ти етаж.
Всеки ден ще започваме с указанията на Ошо за Динамичната медитация, така че може да се включите, дори ако ще правите тази медитация за пръв път.
Моля, идвайте сутрин най-късно в 6:45. Започваме точно в 7:00 сутринта, медитацията продължава до 8:05. Изключение ще е 23 май, когато ще започнем в 7:30, за да направим медитацията заедно с участниците в събитието “Неделен медитативен ден – Ошо медитации, Сатори практики и Арт-терапия”.
➤ Някои практични неща за медитацията:
• Център за цялостна трансформация Мандала се намира на бул. Мария Луиза 58. Вратата на сградата ще е отключена. Входът на студиото е на 5-ти етаж (с асансьора, стълбището е само до 4-ти етаж, а входът на студиото е на 5-тия). Събуваме обувките и ги оставяме пред вратата на студиото преди да влезем. Може да си носите чехли.
• Пространството, в което ще бъдем, разполага с душове и съблекални (отделно за мъже и за жени). Така че който иска да се изкъпе след медитацията, нека си носи необходимите пособия.
• Динамичната медитация включва дълбоко дишане и много движение. Най-добре се прави на празен стомах. Носете си удобни и свободни дрехи.
• Динамичната медитация се прави със затворени очи. Има превръзки за очи, които може да ползвате за всички дни на медитацията, срещу депозит от 10 лв. Депозитът се възстановява, ако върнете превръзката до края на 21-дневния период.
➤ Цени:
• Еднократно плащане за 21 дни – 80 лв. Цената на пакета е фиксирана, без значение дали идвате 21 дни или по-малко. Можете да платите на място на 10.02 или по банков път преди това.
• Пакет за 7 участия – 35 лв: Този пакет важи за 7 участия от деня, в който е платен. Може дните да не са последователни. Цената на пакета е фиксирана, без значение дали идвате 7 дни или по-малко.
• Цена на ден – 9 лв: Това е цената, ако плащате ден за ден.
• Ако започнете с еднократни плащания или с по-малък пакет, после може просто да доплатите до по-голям пакет.
• При желание на участниците в Динамичната медитация (и при наличие на свободна зала), в събота и неделя можем да направим още нещо – танцова медитация или медитация с картите Ошо Дзен Таро. Цената за тази втора медитация е 5 лв.
Нека отново преживеем красотата и енергията на този дълбок, пречистващ процес!
#OshoDynamicMeditation #ДинамичнаМедитация