fbpx

21 дни Динамична медитация на Ошо

21 дни Динамична медитация на Ошо

Здравейте, приятели!
Отново ще направим 21 дни Динамична медитация на Ошо. Може да участвате във всички 21 дни или да дойдете само в някои от дните.
➤ Динамичната медитация е една научно обоснована техника за медитация, създадена от Ошо специално за съвременните хора. Тя е един бърз, интензивен и цялостен начин да разчупим старите, вкоренени модели в нашия ум и в нашето тяло, и да навлезем в едно пространство на свобода, тишина и спокойствие.
➤ Ефектите на тази медитация са изследвани и някои ползи от нея са:
✅ Способност да живеем и работим ефективно, да разгърнем своя пълен потенциал
✅ Яснота на ума
✅ Намаляване на стреса
✅ Вътрешна сила и самоувереност
✅ Енергия
✅ Спокойствие, отпускане на тялото и ума, спокоен и здрав сън
➤ Ето какво казва Ошо за Динамичната медитация:
“Днес за западния ум или дори за източния ум, който е абсолютно завладян от западната идеология, наблюдаването на ума не е лесна работа.
Толкова боклук и толкова глупости са били натъпкани в ума, че ставаш почти луд просто да го наблюдаваш…
Поради това трябваше да създам няколко други средства… преди да можете да влезете в мълчалива медитация с наблюдение, като Випасана…
Създадох средства, които да ви помогнат да се пречистите, да изхвърлите боклука си, вместо да губите време за гледането му.”
➤ Защо 21 дни?
“Нужни са най-малко седем дни, за да се установиш, след това още седем дни, за да почувстваш новото измерение, след това още седем, за да бъдеш напълно у дома. Двадесет и един дни е точно времето, от което умът се нуждае, за да се промени напълно, да се придвижи в друга посока.”
Ошо – “Седем стъпки към Самадхи”
➤ Повече за техниката:
Динамичната медитация на Ошо е един процес, който преминава през 5 фази:
• дълбоко и хаотично дишане,
• пречистващо изразяване на чувствата – без звук, изцяло с движение на тялото
• разтръскващо скачане с повтаряне на мантрата “Ху” – вътрешно, без звук,
• медитация в тишина,
• свободно танцуване, празнуване.
➤ Някои практични неща за медитацията:
• Ще направим медитацията в една от светлите и просторни зали на Център за цялостна трансформация Мандала – зала Ян, на 5-ти етаж. Център за цялостна трансформация Мандала се намира на бул. Мария Луиза 58. Вратата на сградата ще е отключена. Входът на студиото е на 5-ти етаж (с асансьора, стълбището е само до 4-ти етаж, а входът на студиото е на 5-тия). Събуваме обувките и ги оставяме пред вратата на студиото преди да влезем. Може да си носите чехли.
• Всеки ден ще започваме с указанията на Ошо за Динамичната медитация, така че може да се включите, дори ако правите тази медитация за пръв път.
• Пространството, в което ще бъдем, разполага с душове и съблекални (отделно за мъже и за жени). Така че който иска да се изкъпе след медитацията, нека си носи необходимите пособия.
• Динамичната медитация включва дълбоко дишане и много движение. Най-добре се прави на празен стомах. Носете си удобни и свободни дрехи.
• Моля, елате най-късно в 6:45 сутринта. Започваме точно в 7:00, медитацията продължава до 8:05.
• Динамичната медитация се прави със затворени очи. Има превръзки за очи, които може да ползвате за всички дни на медитацията, срещу депозит от 10 лв. Депозитът се възстановява, ако върнете превръзката до края на медитацията.
➤ Цени:
• Еднократно плащане за 21 дни – 250 лв. Цената на пакета е фиксирана, без значение дали идвате 21 дни или по-малко. Можете да платите на място в първия ден на медитацията или по банков път преди това.
• Пакет за 14 участия – 210 лв: Този пакет важи за 14 участия от деня, в който е платен. Може дните да не са последователни. Цената на пакета е фиксирана, без значение дали идвате 14 дни или по-малко.
• Пакет за 7 участия – 115 лв: Този пакет важи за 7 участия от деня, в който е платен. Може дните да не са последователни. Цената на пакета е фиксирана, без значение дали идвате 7 дни или по-малко.
• Цена на ден – 18 лв: Това е цената, ако плащате ден за ден.
• Ако започнете с еднократни плащания или с по-малък пакет, после може просто да доплатите до по-голям пакет.
Нека отново преживеем красотата и енергията на този дълбок, пречистващ процес!

Предстоящи събития