fbpx
This event has passed.

ART of Flow

13 авг. 2022 15:30 - 16:30

ART of Flow

ART of Flow

Въпреки че много от нас се справят добре с отделните пози в йога (асани), преходът от една поза в друга може да бъде по предизвикателен, особено в йога стилове като Виняса или Flow.
Има обаче една тайна за подравняване, която ще трансформира вашата йога практика, за да движите тялото в унисон с лекота и ще ви помогне да правите плавни йога преходи: Лекота чрез ангажираност.
ЗАЩО ПРАКТИКУВАМЕ ЙОГА ПРЕХОДИ?
Йога преходите са пози или движения за преминаване от една асана към друга. Точно като отделните асани, те имат цел: подготвят тялото за следващата поза. В допълнение, те са от решаващо значение за цялостната ви йога практика, тъй като ви помагат да поддържате структурната цялост и да дишате гладко, когато заемате позите. Ето защо никога не трябва да преминавате прибързано от една поза в друга без внимание и
Осъзнатост.
Йога преходите помагат да върнем остъзнаването си:
* Колко често забравяте да дишате по време на особено предизвикателна асана?
Йога преходите всъщност са чудесна възможност да възвърнете фокуса си и да останете присъстващи в настоящето, като се свържете с дъха си и създадете модел на съзнателно дишане.
Когато преминавате между пози, този непрекъснат поток от дишане почти се превръща в ритъма на вашата практика и ви помага да останете свързани с тялото си.
Йога преходите са полезни за подобряване на подравняването ви и насърчаване на здравословното позициониране на частите на тялото във всяка позиция, за да се поддържа безопасността и ефективността на тази позиция или движение. Те насърчават правилното подравняване, като ви помагат да се подготвите да влезете в асани, които могат да подобрят позиционирането на тялото при преминаване от една поза в следваща, както и при задържане на пози. Това ще направи вашата йога практика по-здравословна, по-безопасна и по-ефективна.
Така че йога преходите са чудесен начин да подготвите тялото за следващата поза. Те са предназначени да загряват съответните мускулни групи и да насърчават правилната форма чрез стимулиране на ангажираността на мускулите, които участват.Ето защо всяко преходно движение има своето място в йога последователността.
И не на писледно място:
Изграждането на сила е друго голямо предимство на йога преходите. Помислете за действието на привеждане на коляното към носа, преди да стъпите между ръцете си. Това движение ангажира цялата сърцевина и горната част на тялото, за да създаде повече пространство за изнасяне на крака напред, изграждайки сила в корема и раменете.
Мобилност и координация
Включването на преходи във вашата йога практика също може да подобри вашата мобилност и координация и да ви даде повече контрол върху тялото ви, докато се движи. Този контрол насърчава напредъка във вашата практика. Имате нужда от Лекота чрез ангажираност, за да придобиете необходимия контрол върху тялото и движенията си.
Ако искате да подобрите мобилността си, този Workshop е за вас.
🧘‍♀️: Юлия Славчева
📍: студио Шазам
⏱: 15:30 часа

Предстоящи събития