fbpx

Divine Tantra: Пътят от Болката до Екстаза

Divine Tantra: Пътят от Болката до Екстаза

Другата страна” на болката!
Биоелектричната енергия, ако тече навън, от вътрешността на тялото към повърхността на кожата, се изразява като удоволствие. Същата тази енергия, се изразява като тревожност, ако от повърхността на кожата, тя тече навътре – това причинява понижаване на заряда на повърхността и повишено напрежение в центъра.
Вилхелм Райх, които открива и изследва този феномен, първоначално вярва, че тази енергия е електрическа по природа и затова я нарича биоелектрична. По-късно, той открива в нея качества, които не са характерни за електричеството и я преименува на оргон (органична) енергия. За да се запази психическото и физическо здраве, тази енергия трябва да се поддържа в определени граници.
Райх има и друга важна заслуга – той създава термина «броня» (англ. armour) – за него индивидът, възпитан в атмосфера, която отрича живота, с£кса и удоволствието, придобива безпокойство от получаването на удоволствие (страх от удоволствие), които физиологично е представен като болезнени, хронични мускулни спазми или брони. Другата страна на бронята е страхът от болката, приравняван на страх от живота.
Придобиването на телесна броня е в основата на самотата, безпомощността, стремежа към власт, страха от отговорност, мистичните копнежи, с£ксуалното страдание, безсилната бунтовност, както и всякакви откази от неестествен и патологичен тип.
Oт векове, човекът е наясно, че съществува връзка между неудовлетворения с*с£ксуален копнеж, невъзможността да се преживее пълноценен ор(азъм и емоционалните, и физическите разстройства. Древните гърци са разпознали това, особено в истерията.
В Тантра йога телесните и психичните блокажи се наричат Грантхи. В духовната практика Грантхи са бариери пред пълната свобода. Грантхи пречат на праната да се движи свободно. Грантхи обвързват духа, те ни заключват в нашето погрешно схващане за реалността. Те ни държат в нашите предпочитания и вкореняват в нас страха от смъртта. Грантхите са енергийните възли или блокове в нашата личност.
Тантра е път не само към Екстаза, но и към личното изцеление и осъществяване.
Във времето, когато сме заедно – ще изследваме генерирането на вибрационните състояния на движение на вашата енергия, като платформа за изцеление на вашата болка и за достъп до разширени състояния на съзнанието. Това ще Ви подпомогне в пускането на съзнанието на жертва и освобождаването на блокажите, което ще повиши нивото на мозъчната ви химия, усещането за щастие в живота и може да пробуди латентните ви способности.
По време на практиката няма голота и събличане
Водещ: Серж
=====================
Практикувам йога от 2010 година. Тогава бях предприемач, после станах обучител по личностно и екипно развитие. Днес преподавам Йога и водя Тантра семинари за мъже, жени и двойки. Заедно с това, аз съм телесен, юмейхо и шиатсу терапевт и “trusted dearmouring practitioner”. Експерт съм в Катарзиса и Екстаза.
Интегрирането на тези елементи е непрекъснат процес, аз непрестанно се уча и актуализирам практиките и семинарите си за оптималност и актуалност. Моят подход е иновативен, интегриран и отворен, но също така, се стремя да не се занимавам с псевдонаука и заблудите на New Age.
Имам за цел да дам модерна интерпретация на Класическата Тантра за хората на 21-ви век чрез творческо интегриране на традиционните източни подходи с прозрения от западната философия, психология и наука.

FB страница

https://www.facebook.com/adidisha.yoga/

FB страница тантра практики:

https://www.facebook.com/dearmouringbg/

За Пътя на Екстаза можете да прочетете тук : https://adidishayoga.eu/news/post/ptyat-na-ekstaza
За Пътя на Болката можете да прочетете тук : https://adidishayoga.eu/…/tri-podhoda-km-praktikata-na-joga…
Йога на Екстаза: https://theyogadistrict.net/dt_team/joga-na-ekstaza/
=====================
Внимание : Ако прилагате дори само една практика от този тренинг, вашите резултати ще имат огромно влияние не само върху с*ксуалния, но и върху целия ви живот, така че, ще можем да станем част от една общност и да продължаваме да израстваме заедно.
Внимание : Показаните методи, въпреки че понякога изглеждат лесни, са дълбоко ефективни и могат да съдържат някои опасности, ако се практикуват без необходимата грижа и предпазливост. Внимавайте за предупрежденията на учителя и практикувайте бавно и внимателно. В семинарите, класовете или у дома практикуващите винаги трябва да са наясно, че подхождат към тази древна и мощна система на свой собствен риск.

Участието в практиката не изисква вяра в никакви свръхестествени сили или религиозни догми.
============
Временна Цена (промо): 13 лв (карти важат)
============
За въпроси и регистрация:
Местата са ограничени, за да заявите участие, молим да се обадите на рецепция Мандала +359 894488809, или се регистрирате в сайта на Йога Дистрикт Мандала https://theyogadistrict.net/grafik-mandala/
Очакваме ви на това пътуване!

Предстоящи събития