fbpx

Divine Tantra: Сурия Намаскара Ритуал

Divine Tantra: Сурия Намаскара Ритуал

Тантра е не само път към Екстаза, но и към личното изцеление и осъществяване.
По пътя на достигане на духовно извисяване, множество духовни и религиозни традиции се застъпват за отричането, избягването или унищожаването на тялото.
Но какво би се случило, ако разберем, че тялото ни е портал към висшето съзнание, и че съществува енергия, която е проводник на духовното блаженство, на изобилието и просперитета?
Тантра е път на Катарзиса и Екстаза – път на падението и възкресението от прахта на битието.
Тантричната Динамична Медитация Сурия Намаскара е нагледна илюстрация за този процес. „Сурия“ означава слънце, „Намас“ означава приношение, „кара“ означава да правиш.
Преди почти 100 години, спонсорът на бащата на съвременната йога Кришнамачария, Шримант Баласахиб Пант Пратиниди от Аунд (1868–1951), раджа на индийския щат Махаращра, се опитва да възроди древната тантрическа йога практика на Сурия Намаскара, като разпорежда всички жители на щата да започнат да я правят ежедневно!
Поради отрицателното приемане на самия термин Тантра в индийското общество от онова време (и до днес), той пропуска да спомене за древните тантрични източници на тази практика.
Практиката на Сурия Намаскара се е превърнала в крайъгълен камък за много съвременни стилове постурална йога, като в процеса на уестърнизация, физикализация и медикализация традиционната тантрическа йога фактически е загубила присъщата си сила. Днес динамичната част от тази практика, обикновено се използва като упражнение за загряване?!?
Тази медитация в движение е част от ежедневния йогически ритуал в ранния тантрически шайвизъм и същността на тази практика е Шива (и практикуващия) да бъде почетен
и възхваляван като бога Слънце.
Изпълнява се призори, по пладне и вечер.
Чрез тази практика, ние пробуждаме енергията на сътворението, енергията на проявлението, енергията на действието, живота, блаженството и Екстаза.
Сетивата ни са заляти с божествена красота и наслада.
Водещ: Серж
=====================
Практикувам йога от 2010 година. Тогава бях предприемач, после станах обучител по личностно и екипно развитие. Днес преподавам Йога и водя Тантра семинари за мъже, жени и двойки. Заедно с това, аз съм телесен, юмейхо и шиатсу терапевт и “trusted dearmouring practitioner”. Експерт съм в Катарзиса и Екстаза.
Интегрирането на тези елементи е непрекъснат процес, аз непрестанно се уча и актуализирам практиките и семинарите си за оптималност и актуалност. Моят подход е иновативен, интегриран и отворен, но също така, се стремя да не се занимавам с псевдонаука и заблудите на New Age.
Имам за цел да дам модерна интерпретация на Класическата Тантра за хората на 21-ви век чрез творческо интегриране на традиционните източни подходи с прозрения от западната философия, психология и наука.

FB страница

https://www.facebook.com/adidisha.yoga/

FB страница тантра практики:

https://www.facebook.com/dearmouringbg/

За Пътя на Екстаза можете да прочетете тук : https://adidishayoga.eu/news/post/ptyat-na-ekstaza
За Пътя на Болката можете да прочетете тук : https://adidishayoga.eu/news/post/tri-podhoda-km-praktikata-na-joga-bolka-udovolstvie-i-neprivrzanost
Йога на Екстаза: https://theyogadistrict.net/dt_team/joga-na-ekstaza/
=====================
Внимание : Ако прилагате дори само една практика от този тренинг, вашите резултати ще имат огромно влияние не само върху сексуалния, но и върху целия ви живот, така че, ще можем да станем част от една общност и да продължаваме да израстваме заедно.
Внимание : Показаните методи, въпреки че понякога изглеждат лесни, са дълбоко ефективни и могат да съдържат някои опасности, ако се практикуват без необходимата грижа и предпазливост. Внимавайте за предупрежденията на учителя и практикувайте бавно и внимателно. В семинарите, класовете или у дома практикуващите винаги трябва да са наясно, че подхождат към тази древна и мощна система на свой собствен риск.

Участието в практиката не изисква вяра в никакви свръхестествени сили или религиозни догми.
============
Временна Цена (промо): 13 лв (карти важат)
============
За въпроси и регистрация:
Местата са ограничени, за да заявите участие, молим да се обадите на рецепция Мандала +359 894488809, или се регистрирате в сайта на Йога Дистрикт Мандала https://theyogadistrict.net/grafik-mandala/
Очакваме ви на това пътуване!