fbpx

” ДУХОВНОСТ” СВОБОДНА ВИНЯСА ЙОГА

” ДУХОВНОСТ” СВОБОДНА ВИНЯСА ЙОГА

Дълбоко трансформиращ Виняса Йога Клас с Мантри и Музика на живо!
Каним ви на една уникална и изключително красива виняса йога практика- Jivanmukti Free Flow, под звуците на нежни мантри в магичното студио Мандала в сърцето на София!
Виняса Флоу е най-практикуваният хата йога стил на Запад, наложил се със своя динамичен характер, смислови последователности от асани, с фокуса си върху дишането и връзката му с движението. По този начин осъзнато, чисто физическото действие се превръща в духовно преживяване. Оригиналните мантри и музика, изпълнени на живо, ще ни помогнат да се отдадем изцяло, да се потопим в потока генерирана енергия, да трансформираме чувства и емоции в дишане, движение и преживяване. Jivanmukti Free Flow е динамична, лека и дълбока виняса практика, подходяща за всички нива. Ще наблюдаваме, ще изследваме и провокираме.
Ще държим фокус върху синхрона между дишането и движението, ще акцентираме на (не)традиционни виняси (с правилната техника на изпълнение), силови асани, баланси и извивки назад; ще приключим с инверсии и кратка работилница за Ширшасана.
Свещи, музика, мантри, движение, йога… Един духовен танц- медитация на радостта на живота.

Вход СВОБОДЕН!

Елате всички. Поканете и специални приятели, които ще оценят магията!
Ще ви очакваме в неделя от 18:40ч!

Мира Дживанмукти започва да практикува йога преди повече от 10 години, докато все още живее в Испания. Експерементира с всички стилове – от спокойният Сатянанда, през Виняса Флоу, Ин Йога, Кундалини йога, Вини йога… Голямата трансформация, обаче се случва когато открива Ащанга Виняса Йога и своята първа учителка- Наталия Депрати от института в Майсор, Индия. Мира се отдава напълно на практиката на Ащанга Виняса, а след завръщането си в България създава едно от първите студиа посветени изцяло на Ащанга- “Ахимса,” и започва пламенно да разпространява метода в България. Продължава да практикува под ръководството на Нат Ларкин (Manchester, UK), с която организират първите Ащанга Йога демонстрации в България, Майсор класове и уъркшопи. Мира Дживанмукти организира и провежда три години подред и първия Ащанга Йога Фестивал, който е без аналог и до сега в България и на който събира всички български ащанга йога учители и практикуващи, с цел да създаде утвърдена ащанга йога общност в България.

Мира Дживанмукти е сертифициран Ащанга Йога учител (200ТТС) 2015г.
Сертифициран курс Ин Йога.
Преминала през обучение за Детокс Йога Терапия и основи на Аюрведа през 2017.
През 2019г. завършва и 300ТТС в Ришикеш, Индия, където е поканена да асистира към World Yoga Aliance. Курсът съдържа детайлни познания в Пранаяма, Мудра и Бандха.
Духовното си посвещение Мира получава в ашрама на Махаватар Бабаджи в Хималаите още през 2007г., когато посещава за пръв път Индия и осъществява своята мечта- духовно пътуване до извора на Ганга.

Александър Петличков- архитект, фотограф, сертифициран йога инструктор, музикант.