fbpx

Live Trance сесии за възнамеряване и ЕДИНство

Live Trance сесии за възнамеряване и ЕДИНство

Без съмнение разединението помежду ни ни отслабва – тактиката “разделяй и владей” отново влиза в действие. Но само ЕДИНението прави Силата и нищо друго не е силно. Отвъд различията, отвъд недоверието наближава времето да бъдем силни отново, като сме заЕДНО!
Тази сряда както вече направихме преди седмица ще създадем мощно звуково-тишинвтско-вибрационно поле, в което ще изпратим и усилим нашите НАМЕРЕНИЯ за света, живота и себе си, такива каквито искаме да бъдат отвъд страха и разединението.
ЕДИНСТВО, ТВОРЧЕСТВО и КРАСОТА е космическият закон, който можем да въплътим ЕДИНствено, когато сме заЕДНО. Каня всички, които вибрират на тази честота да продължим го правим отново и отново, и отново – всяка сряда до края на ноември от 20:30 в Йога Дистрикт Мандала.
Парите от входа отиват в подкрепа на Silence Lab първата постоянна 24/365 база на Института за Изследване на Тишината в София.
За тези, които за първи път се докосват до Live Trance ето едно въведение:
Институт за изследване на Тишината / Institute For Silence Research и Yoga District Mandala ви канят на едно музикално пътуване ОТВЪД ДУМИТЕ, което завършва с докосването до личната ви Тишина…
Live Trance Circle e музикално-медитативна практика, която за 18-годишното си съществуване се е превърнала в жива градска легенда. В същността си предствлява платформа за невербално общуване чрез звуци и музика с помощта на богата колекция музикални инструменти от цял свят.
Това е едновременно древен и футуристичен ритуал, даващ възможност на ВСЕКИ човек (няма никакви изисквания за предварителни музикални умения) да изследва и твори в сферата на музиката. Практиката служи също за свързване с вътрешната ни същност, с другите около нас и помага за разгръщането на сетивността и креативността ни.
Целта на „Live Trance Circle” не е да създаде завършен музикален продукт, а да развие умението на участниците да общуват в пространството отвъд думите и отвъд конкретната си социо-културна идентичност и обществени роли. Като една от първите практики на „Института за изследване на Тишината” live trance музиката култивира вътрешната ни Тишина, която неусетно ни лекува, помага ни да се настроим към по-фините нива и отваря пространство да се чуем истински.
– Live Trance Circle е интерактивен творчески процес, който не разделя участниците на “изпълнители” и “публика” – тук всеки е и двете;
– Участниците са поканени да използват всички музикални инструменти и гласа си като имат свободата да експериментират и да откриват сами как различните тонове влизат в хармония;
– Единственото задължително правило е ДА НЕ СЕ ГОВОРИ С ДУМИ по време на сесията;
– Сесията започва и завършва с няколко минути ТИШИНА, която според създателите на Live Trance Circle е също толкова важна, дори по-важна от самата музика.
– Тези, които достигнат до финалната тишина, с която сесията завършва, стават “ТИШИНАВТИ” – изследователи на Тишината.
Освен да се свири и пее по време на Live Trance сесията е може да се танцува, прави йога или контакт-импровизация, да се медитира и дори да се спи!Практиката е особено подходяща за чужденци, тъй като е отвъд вербалното общуване.
Създателите на практиката „Live Trance Circle” от „Института за изследване на Тишината” имат дългогодишен опит във фасилитирането на музикалната импровизация, през която са преминали над 4000 души. Въпреки това лайв транс музиката е експеримент, резултатите от който са напълно непредвидими и неочаквани!
И все пак общото между отделните сесии е, че имат освобождаващо, релаксиращо и свързващо въздействие за участниците в процеса.
Доказано е, че ако live trance се практикува редовно води до преодоляване на творчески блокажи и прегради пред изявата на гласа и музикалните заложби.
КОГА: ВСЯКА СРЯДА от 20:35
КЪДЕ: District Mandala – бул. Мария Луиза 58, ет. 5.
Носете личната си Тишина!
Вход: 15 лв.
Карти Мултиспорт важат
ВОДЕЩ: Михаил Димов – основател на „Института за изследване на Тишината” – иновативна концепция, представяща набор от практики за творческо общуване и себеизследване отвъд думите. Визионер, новатор в сферата на съвременното изкуство и театъра с над 20 годишен опит в създаването на музикални и арт събития, музикант, диджей, радиоводещ. Той е артистичен директор на „Театър на сетивата София”, както и изпълнител и продуцент в иновативните музикални проекти: BALKAN SCIENTISTS Soundsystem, SHAMANI TRIO, ZionLionz Party Machine, Sofia DUBJAZZ Pioneeers, the Silenauts

Предстоящи събития