fbpx

Пътят на Екстаза: Пробуждане

Пътят на Екстаза: Пробуждане

Можем ли да бъдем истински оргазмични?
Tантра е пътят на екстаза. Тантра използва силата на екстаза и сексуалния екстаз, за да се подхрани дълбоката лична трансформация и да се култивира креативността, усещането за живот в поток и усещането за смисъл във всички аспекти на живота.
Тантра не изисква свръхестествени вярвания, живот в манастир или на аскетичен отшелник в пещера, но признава всички елементи на човешкия опит като възможности – включително и противоречивите – като похотта, болката, страха или гнева.
Тантра е пътят на катарзиса. Разбиването на илюзиите и заблудите, откриването на истината за себе си и света и свалянето на воала на полуистините. В този смисъл тантричните учения са особено подходящи за хората от съвременния свят.
В Тантра физическото тяло също се счита за духовно същество. В него се крие неизползвана енергия, и енергията, която се движи във физическото ви тяло, е същата като космическата енергия. За това се говори и пише много, но едно е да се говори а друго е действително да се открие тази енергия!
Когато я почувствате, вече можете да сте сигурни, че тя ще ви помогне. Може би, ще откриете в себе си нещо, което иска да излезе наяве. Да поискате, и да имате силата да го осъществите.
Тантричните практики служат за нарастване на енергийният поток. Чрез работата с тялото, ние влияем на енергийната си система, за да се установи вътрешна връзка между физическото и нефизическото. Заедно с това тантра практиките работят за пробуждане на съзнанието, и когато съзнанието започва да се пробужда, тогава всички енергии във Вас започват да се движат.
Tантра днес
Как да развием съвременно разбиране за индивида и неговата сексуалност, което да премахва раздуването на егото, алчността, неуважението и манипулацията.
Възможно ли е това? без обет за за безбрачие и практиките на аскетизъм и въздържание, които са в основата на много религиозни и духовни пътища. Възможно ли е? без да изпитваме вина, без да изпадаме в различни видове мания и преживяваме срам, които винаги идват с потискането на телесното и сексуалното.
През вековете хората са изследвали много пътища, за да отидат отвъд своите ограничения, да се включат и се поддържат от по-дълбок източник на ресурс за подхранване на креативността, усещането живота в поток и смисъл. Тези пътища включват молитви и медитация, религиозни и шамански ритуали, психоактивни вещества, катарзисни преживявания и екстремни спортове, поклонения на свещени места и целящи трансформация празници.
Тантра е един пример за такъв път – нейните основни идеи могат да бъдат намерени в множество тези от източната и западната култура и традиции.
Животът е много повече от това да ходиш на работа, да се занимаваш с домакинството и рутината, животът също не е и непрекъснат низ от болка и страдание! Но и тантра не трябва да те превръща в блаженното зайче, което търси само и единствено удоволствие.
Екстаза следва катарзиса, чистенето се случва и след едното и след другото. Този подход се интегрира и методите и практиките са напълно приложими в ежедневния живот.
В класическата Тантра има описани 7 състояния на екстаз, като всяко едно от тях се изразява с движението на определена енергия и състояние на съзнанието.
Тази лекция и практика са посветени на Екстаза. Мъжете, участници в семинара Тантра за Мъже на 06 и 07 Февруари получават гарантиран достъп https://facebook.com/events/s/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B7/3401771236552011/?ti=cl
Забележка : Ако сте ангажирани на 3 февруари 2021, винаги можете да се включите в практиката Йога на Екстаза в Йога Дистрикт Мандала и Йога Дистрикт Шазам https://adidishayoga.eu/news/post/ptyat-na-ekstaza
Ще разгледаме :
– Предефиниране на оргазма
– Пробуждане на Екстатичния потенциал
– Освобождаване на енергийните блокажи пред постигането на оргазъм
Ще разгледаме различните оргазмични състояния описани в класическата Тантра и произлязлата от нея Хатха Йога и ще дискутираме разработките на съвремената психология, сексология и неврология.
След лекцията можете да поискате индивидуална консултация https://www.facebook.com/notes/adidisha-yoga/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/1806387792838136/!
——————————
Практикувам йога от 2010 година; Изучавал съм и продължавам обучението си по йога и тантра при различни учители от България, Индия, Израел, Германия, САЩ, Канада, Полша, Украйна, Румъния и Русия. Повече от 20 години съм работил в корпоративния сектор. Бил съм предприемач и бизнес девелопър, обучител и лектор по програми за личностно развитие, управление на стреса, времето и промяната, мотивация, лична ефективност и лидерство. Заедно с това, аз съм “trusted dearmouring practitioner”, експерт съм в катарзиса и екстаза. Водещ на семинари за мъже и двойки, асистент на деарморинг тренинги за професионалисти.
Интегрирането на всички тези елементи е непрекъснат процес, аз постоянно се уча и актуализирам практиките и семинарите си за оптималност и актуалност. Моят подход е иновативен, интегриран и отворен, но също така се стремя да не се занимавам с псевдонаука и заблудите на New Age.
Имам за цел да дам модерна интерпретация на класическата тантра за хората на 21-ви век чрез творческо интегриране на традиционните източни подходи с модерни прозрения от западната философия, психология и наука.
Вход: Това събитие е безплатно. Ако решите можете да оставите дарение.
Водещ: Серж, АдиДиша Йога

Предстоящи събития