fbpx

Трансформация на емоциите

Трансформация на емоциите

Един от големите въпроси на тантра е какво правим със сексуалната си енергия, ако не я използваме за продължение на рода.
Отговорите са толкова много и толкова различни, колкото хора има по света. Нашите нужди и перспектива постоянно се изменят. А с тях се променя и намерението за практиката ни. Важен аспект на сексуалната енергия е нейната сила да трансформира, особено дълбоките не емоционални състояния и нагласи.
Емоциите са енергия в движение. Преживяваме ги като негативни, когато не им позволяваме да се движат в тялото ни и да намират точното си изражение. Когато се свържем пълноценно с дадена емоция, тя има тенденцията да се изменя. А когато използваме сексуалната си енергия за целта – можем напълно да вземем силата на емоцията и да я насочим в желаната от нас посока.
В този час ще разгледаме защо и как сексуалната енергия трансформира, как можем да я активираме и как да използваме дъха и движенията си, за да я насочваме.
Ще те запозная с онази част на тялото ти, която съдържа изначалния ти огън и която тантриците наричат кунда и ще използваме силата на този елемент, за да отворим порталите на трансформацията.
Приготви се за дълбоко приключение във вътрешния си свят.
Кога: петък, 9.10, 18:30
Къде: Йога Дистрикт Мандала
Цена: 13 лв (карти важат)
Водещ: Симона