fbpx

обратно

Аюрведична консултация

При консултация се определя индивидуалната Пракрити – Аюрведичната „ДНК“ и наличието на дисбаланс при Дошите, в тялото и ума. Уникалната за всеки Пракрити се състои от петте елемента – пространство, въздух, огън, вода и земя в стриктно индивидуално съотношение наречено Доша. Пракрити се установява чрез наблюдение на пулс и език, дискусия за ежедневните трудности, привички и предпочитания и др. Дошата е уникална комбинация от физически, ментални и емоционални характеристики и предразположения. Дошите биват повлияни от поеманата храна, мислите, емоционалното състояние, заобикалящата ни семейна и социална среда, промяна във възрастта, годишните сезони и т.н. Аюрведа се стреми да балансира и поддържа хармонията на индивида с тази на заобикаляща го среда и Природата.

Определянето на уникалната психо-физиологична структура (Пракрити) е първата стъпка, като в последствие се изготвя цялостна програма, която да предпостави тялото и ума да бъдат приведени в баланс чрез подходящото хранене, ежедневен режим, билки и терапии. Холистичната програма се изготвя писмено, съобразно, както с Пракрити така и с Викрити (дисбаланс). 

Консултацията е подходяща за хора, които целят превенция и за хора с хронични или диагнозирани здравни проблеми. По време на консултацията също се дискутира методи за домашно себелечение в кратък и дългосрочен план.

Времетраене на индивидуална консултация- от 1.5 до 2 часа.