fbpx

обратно

Остеотай

Остеотай е съвременна методика, разработена от Arno l`Hermitte и David Lutt.

Включва много от принципите и похватите на остеопатията и кинезитерапията, които са преведени и изпълнени във формата на Тай масажа (релаксиращи техники, стречинг, ПИР, ставни мобилизаций и манипулаций).

В класическия си вид Тай масажът е насочен основно към работа с енергийните канали в човешкото тяло и тяхното балансиране.

В Остеотай фокусът е насочен към работа с анатомичните структури, без обаче да се забравя, че човешкото същество е както сложно устроен биомеханизъм, така и финна енергийна система.

 

Целта на провежданата терапия е да се възстанови напълно функцията на организма, както и да балансира енергийната система на човека.

Методиката на изпълнение силно се различава от тази в класическите масажни системи. Работи се на тепих, като пациентът е с удобни дрехи по време на процедурата. Масажът се изпълнява на цялото тяло. Според източните принципи на лечение частично въздействие върху елемент от дадена система не е ефективен.

В процеса на работа се интегрират различни мобилизации за съответните стави. Методиката на работа позволява лесно да се включат и техники за мускулна релаксация и стречинг.

За да прилага Остеотай, терапевтът трябва да е добре подготвен на ниво анатомия, биомеханика и кинезиология, защото техниките са много прецизни.