fbpx
Даниел Липчев
Даниел Липчев – Дани

Аз съм Дани и се занимавам с йога и бойни изкуства. Преди да се кача на този път преди около 5 години, се движех в много различен коловоз. Завърших Международен Бизнес с Японски в Англия, живях година в Япония, работих в няколко гигантски корпорации, изучавах точни науки и имах изключително критичен и материален поглед към света. Успях да преодолея негативните си нагласи към живота с навлизането си в света на йога. А вратата към този път ми показа баща ми, който беше достигнал до същото заключение, но 5-6 години по-рано. Той ми разказваше много, но бидейки своенравния бунтар, който бях, ми отне години докато стана готов, но както се казва, крушата не пада много по-далеч от дървото.

Последните години, откакто се върнах в България се уча как да балансирам материалните и духовните търсения и как да издигам съзнанието си, запазвайки краката си здраво стъпили на земята. Това е трудна задача, в която намерих помощ от света на бойните изкуства. Започнах да се интересувам от тях още докато живеех в Япония, когато в следствие на разминаванията между очакванията ми за света и реалностите, трябваше сериозно да преосмисля всичко което правех и да започна отначало.

В процеса на търсене на оптимална функционалност на тялото и движението, започнах да изследвам човешката структура и анатомия. Там се породи интереса ми към тайландския масаж и различните други техники за лечебно взаимодействие с тялото. Десетки семинари по-късно, това е едно от най-добрите умения, които нося в арсенала си.

В йога се казва, че има 5 способа за движение на енергията. Това са движение, докосване, звук, внимание и дишане. Моята цел е да изуча и да се усъвършенствам в използването на всички способи, за да мога да стана идеален проводник и трансформатор на всички видове енергия, с които вселената ме среща, а думата която най-точно определя търсенето ми е: Мокша – свободата от страданието на светското съществуване

Практики

Chill Out Йога

Йога за мъже