fbpx
4

обратно

Десислава Златанова
Десислава Златанова

Аз съм йога инструктор, хомеопат, терапевт австралийски цветни есенции и инициирана в Рейки II ниво. В този свят на материалното често пренебрегваме духовното. За мен йога е един от пътищата за достигане до духовното, за опознаване на себе си, хармонизиране на емоционално и физическо ниво на дисбалана, породен от ежедневието ни. В моите практики стремежът ми е да освободим и преработим натрупания стрес и негативни модели, достигайки лечебен ефект чрез освобождаване на блокажите в емоционалното тяло, по-добра подвижност, гъвкавост, спокоен ум, свързване с Първоизточника и връщане към собственото Аз.

Стречинг в хамак е насочена основно към техники за разтягане и увеличаване на гъвкавостта на  тялото с помощта на йога-хамака. Разтягането възстановява, укрепва и поддържа еластичността на кръвоносната система и осигурява кръвоснабдяване на всички органи и системи. Йога-хамакът съдейства за по-правилното и лесно изпълнение нa движенията, дава лекота и оказва възстановителен ефект върху целия организъм благодарение на гравитацията, подобрява стойката, забавя процесите на стареене като засилва преноса на кислород и хранителни вещества до клетките, успокоява нервната система и ума.

 В часовете по Ин йога чрез задържане в пасовни пози за продължителен период влияем върху дълбоките мускулни тъкани, фасции, сухожилия и стави, освобождаваме напрежението и болката, успокояваме ума, достигайки до вътрешен мир и хармония със себе си. Чрез освобождаването от физическото напрежение и разширяване на съзнанието, оказваме положителен ефект както на физическото, така и на емоционалното си състояние.

Практики

Ин-Ян Йога

Ин Йога