fbpx
4

обратно

Мокша
Мокша

Moкша се среща с йога преди повече от 20 години, изпълнени с интезивни обучения и пътувания по света. Той изучава аюрведа, международно сертифициран преподавател е по крия – хатха йога и пранаяма и е завършил курс „Yogic studies 1 & 2” към Бихарската школа за йога. Акредитиран преподавател е към Бхакти Марга Интернашънал, както и преподавател по Атма Крия Йога и Ведическа философия.

Мокша е сертифициран юмейхо терапевт, 3-та степен, специалист по Остео тай и квалифициран на международно ниво преподавател по Тай масаж. Той активно развива неконвенционалната рехабилитация в България. Има магистърска степен по Медицинска Рехабилитация към МУ София. Професионално се занимава с Акупунктура и Традиционна Китайска Медицина, която изучава активно с проф. Зоя Горанова.

Още от самото начало на практиката си имах деликатното усещане за дисбаланс, който макар и трудно доловим, се беше установил дълбоко в мен. Колкото и да се стараех все не успявах да балансирам трайно лявата и дясната си страна. Усещах, че ми липсва нещо, тъй като въпреки усилената практика не можех да балансирам двете страни на тялото си. Търсех метод, който да отиде там, където йога не можеше.

Юмейхо (японската хиропрактика) беше първото голямо откритие по пътя на мануалната практика, което силно повлия на представите ми по отношение на баланса в тялото и начините за възстановяване и поддържане. Щом усетих този специален източен масаж, веднага разбрах, че това е методът, който искам да прилагам и да ми бъде прилаган като допълнение към практиката на Йога.

С течение на годините установих, че някои хора имат нужда от подготовка за по-сериоизноте мануални техники и това ме насочи към другата ми специалност и професионална любов – Тай масажа, а в допълнение и Остео тай терапията, която съчетава принципите на съвртеменната кинезитерапия и остеопатия с Тай масажа.

За траен резултат и затвърждаване на постигнатото на физическо и психо-емоционално ниво постепенно развих и индивидуална йога-терапевтична програма, която предлагам на пациентите си. Тя е базирана на упражнения от йога и кинезитерапия. Според индивидуалните нуждите добавям основни физически, медитативни и дихателни упражнения. Акупунктурата затвърждава по ненадминат начин мануалната терапия и постига баланс на физическо, емоционално и психическо ниво.

 

Практики

Терапия при Мокша