fbpx
4

обратно

Надя Динева
Надя Динева – Основател

Надя Динева
Основател, Визионер, Пътешественик, Майка, Преподавател, Артист в живота

За мен Йога е когато ходя по улицата, когато комуникирам, когато шофирам, когато се усмихвам или плача. Това е когато съм в настроение и имам енергия. Когато не съм в настроение и съответно нямам енергия за нищо, е просто една не лоша гимнастика.

По образование съм икономист и в началото работих в банкови и финансови структури. Дойде моментът, в който нямаше сила, която да накара ръката ми да бутне врата на офиса повече. Последва пауза в която си дадох време да взема решение на базата на това, какво обичам да правя. Вече практикувах йога 5-6 години, това ми допадаше, обичах и архитектурата, и дизайна. Така тези две неща ме доведоха до създаването на Амара йога арт студио на 11.11.11. И точно седем години по- късно на същата дата се яви и Мандала център, някак си като естествено разширение. Година по късно не закъсня и Шазам, третата перла в короната на Йога Дистрикт.

Практикуването на йога ме научи, че ми е много трудно да правя шпагат и да си държа кракът зад главата дълго време! Йога ме направи сензетивна, по отношение на собствената ми енергия и на тези в полето ми. Научи ме на свързаност с чувствата, чрез потока който протича през мен. Тук ми идва да кажа и на баланс…, но това ще го оставя за по-нататък, имайки предвид темпераментния ми характер. Приемането на ограничението е първата стъпка в трансцедентирането му. Може би най- важното е, че пробуди доверие в живота.

Светът днес е такъв какъвто е, благодарение на еволюцията. Йога е стара система. Именно днес, зарядът който носим като човешки същества ни дава възможност да изживеем пълният си потенциал. Йога само ни осигурява защитено пространство и напътствия, чрез които да достигнем до собствената си автентичност. Ако има цел изобщо, то за мен това е неподправена автентичност и индивидуална истинност.

Това което ни учи на будност са уроците. Преградите които надскачаме или не. Ограниченията и шамарите. И разбира се – любовта! Всеки има свой собствен път. Личната практика е задължителна. Дали ще е йога, разходка в гората, гмуркане или някакво изкуство, няма значение. Личната ни връзка и времето със себе си е важна…В хората има толкова много красота. Автентичната истинност има своята цена. Но удоволетворението и вътрешният мир са безценни.