fbpx
nevenka panovska halfcircle
Невенка Пановска

За да мога да говоря за иновация и да защитя нещо иновативно в дисертационен труд минах път дълг цели 30 години. Започнах от 10 годишна възраст, когато станах златен медалист на олимпиадата по „ Химия и Биология на водата” – Юголавия 1988 година. Това всъщност беше и ключов момент да дам първите крачки към медицината, завърших медицинската гимназия, медицинския университет и любимата ми специалност по дерматовенерология. Искам да призная, че имах голям късмет с професионалната ми реализация в институт за природна медицина, където работих с група професори, академици и доктори хонорис кауза в тази област,придбих практични и научни знания ,заедно с научния екип написах научни публикации и направих обмен на практики във Франция и Швейцария .

Усетих, че всички тези постижения трябва да ги обединя и защитя като една специализирана система изградена по авторска методика, това беше повод да напиша и защита дисертационен труд с тема „ Специализирана SPA & Wellness система в естетичната дерматология при луксозния туризъм”. В този дисертационен труд , доказах, че „Върховния Херметичен закон на дуалността и хармонията” е заложен и във физиологичните процеси на кожата. В това проучване доказах, че естетичната дерматология –красивата кожа обединява всичките „зони за красота” в многоизмерната същност на човека, с което придобих докторска степен по “Wellness промоция на здравето” (статия препратка линк). Всичко това ми даде основание за иновативни стъпки в професията, които са подкрепени научно и практично, които ми отвориха врата да стана и член на Българската академия на науките и изкуствата. Казвате, че самата система е интегративна, какво включва тя? Във връзка със всичко казано до тук е създадена интегративната, специализирана система „Luxury SPA&Wellness Aesthetics” по авторска методика на д-р Невенка Пановска, която включва естетични и анти-ейджинг програми за лице и тяло на ниво на гръбначен стълб, всички сетива и енергиен баланс. Говорим за Wellness концепция-природосъобразна система, разработена и потвърдена в институт за природна, комплементарна и интегративна медицина в Швеицария.

Прилаганите процедури включват визуална и апаратна диагностика на тялото и на кожата и се осъществява чрез приложение на методи от природната, комплементарната и интегративната медицина (хиропрактика, остеопатия, постурология, сегментна масотерапия, скулптуриращ масаж, термо, крио и кройтер апликации, индивидуално програмирани корективни кинезиологични упражнения, Wellness концепция за здравословно хранене, источно-азиатски практики, медитативно дишане, медитативна интимна гимнастика, информационна медицина –(информационно копи на водата) и друго.

Чрез приложението на системата целим неврофизиологичен отговор на всички органи и системи чрез: регулиране на биомеханичките пречки на гръбначните прешлени, баланс на симпатикова и парасимпатикова нервна система, регулиране на мускулния тонус, регулиране на кръвообращението, лимфен дренаж, хормонален баланс, детоксикация, редукция на мазнини и целулит, биостимулация и биоревитализация на всички органи и системи, като в основата на всичко е Well-being –благосъстояние и хармония на физическо, емоционално и духовно – енергийно тяло.

Всичко това води до естествено подмладяване на целия организъм и една естествена естетична визия на женското тяло. За това най-много говори кожата, която е огледало на всичките ни зони за красота в многоизмерната ни същност – „ Естетиката отвътре да личи и отвън – Красота в красотата”.

Практики

LUXURY by Dr Panovska – „многоизмерна естетика”