fbpx
4

обратно

Теодора Рачева
Тедора Рачева – Деви

Тедора Рачева – Деви е основател на Мандала, преподавател по прана флоу йога, акро йога, кристалотерапия, лечение с ОМ, констелатор.

Аз съм Деви и ти благодаря, че си тук. След дълги години, в които усещах че има и нещо повече от това, което очите ми виждат, аз изследвах, търсих и експериментирах всевъзможни практики, които да ми помогнат да намеря вътрешен пристан. Този стремеж ме отведе в Индия, Бали, Непал, Бутан,Тайланд, Щатите и много други страни, където срещите ми с интересни и различни хора допълваха картината ми и предизвикваха още по-голям глад за вътрешно познание. Първата ми страст по пътя към себе си беше йога, с която се срещнах през 2002 година в Лондон, докато завършвах магистратурата си там. Този повратен момент ме тласна в посока, която бързо пренареди вътрешният ми свят и ми помогна да се фокусирам, концентрирам и да намеря комфорт в собственото си тяло.

След като опитах всички възможни стилове йога, се обучих с 200 часов трейнинг по Прана флоу йога на Шива Рей. Интересът и влечението ми към медитацията ме срещнаха с невероятни канали, като Солара Ан Ра и Хари Баба, и получих посвещения в древни тантрически техники, като Диханието на кобрата, и активации в многоизмерните пространства.

Имам инициации в Рейки II ниво, Каруа рейки, Виолетов пламък и други, които ми помагат да подържам енергията си висока. Докато бях бременна в 6-тия месец бях на Випасана медитация в Сърбия, което ми помогна да изровя солидна доза блаженство в себе си и да имам прекрасно и екстатично раждане след това. След като станах майка това провокира в мен надигането на нерешени въпроси, които майчинството адресира доста категорично в живота ми.

Дъщеря ми беше на 6 месеца, когато в мен се отключи астма и пристъпите не ми даваха покой нощем. И тогава в живота ми се появи поредната техника, която успешно ми помогна да започна процеса на изцеление – семейните констелации. След като усетих подобрение на следващия ден след първата ми констелация, аз започнах да се обучавам в двугодишен трейнинг към „Френски Институт по Семейни и Системни Констелации”. Това обучение ми даде фундаменталното разбиране за законите на системите, системните нарушения и принципите за успешни взаимоотношения. Днес за мен астмата е просто минало, което ми помогна да стигна където съм днес.

 Всички тези срещи, опитности и обучения ми дават възможност умело да впилтам мъдростта на констелациите с мистиката на йога, лечебният ефект на етеричните масла и силата на мисловните утвърждения.

 

Практики

“От апатия към вдъхновение” – Миофасциална Ин йога