fbpx
VeselinaBratanova halfcircle
Веселина Братанова

Казвам се Веселина и съм практикуващ адвокат и сертифициран инструктор по пилатес. От години се занимавам с всякакви гимнастики и фитнес упражнения, опитвайки се да се разтоваря от стреса на напрегнатото ежедневие, от грижите за децата и дома, да освободя блокажите в тялото си от стоенето с часове пред компютъра, но от физическите упражнения в залите, аз получавах болки в гърба, кръста и ставите. Преди години открих за себе си йога и пилатес. Затова реших да превърна страстта си в занимание и да споделя моя опит с другите, като преподавам пилатес и йогалатес.

Ползите на йогалатес включват повишена мускулна сила, тонус и гъвкавост в цялото ни тяло. Мускулите ни изглеждат удължени и подсилени, и чрез комбиниране на силовите пози на йога и плавните движения на Пилатес увеличаваме циркулацията и енергията, което води и до увеличаване на изгорените калории. Предимствата на Пилатес са, че развива физически контрол върху тялото, помага за укрепване на организма и гъвкавостта, повишава плавността на движенията, регулира дишането, укрепва контрола над ума и съзнанието!

В моите практики ще се радвам да открием заедно ползите на йогалатес и пилатес. Ще се научим да дишаме правилно, да контролираме ума и тялото си, ще повишим плавността на движенията си и гъвкавостта и издържливостта на тялото си, ще открием възможностите на тялото си и ще се научим да се харесваме и обичаме.

Ще се уверим, че древноримския израз „Mens sana in corpore sano” (Здрав дух в здраво тяло) не е клише! Очаквам ви!

 

Практики

Пилатес

Йогалатес