fbpx

за нас

Кои сме ние?

Ние сме Yoga District –  пространство за теб – пространство за мен. Един квартал с три зони за релакс, себепознание и трансформация насред шумотевицата и динамиката на забързаната столица София. Създадохме нашето място за теб точно заради тях – хаосът, вечният график, забравеното Аз сред големия град – и в името на нея – хармонията. С нея започва твоята промяна, а йога е пътят, по който най-лесно да я достигнеш. Днес, екипът на Yoga District е щастлив да бъде част и от твоята промяна. Днес, с удоволствие си припомняме пътя, който извървяхме, за да сме тук и сега – отново с мисъл за теб.

Нашата история

Всичко започна през 2007-ма година. Открихме първото съвременно пространство за йога в София. Посветихме се на идеята да разчупим твоя мироглед, да отворим прозорец в твоя ден за доза щастие през призмата на здравословни физически упражнения, дихателни техники, медитация и път към вътрешното ти „Аз“. Всичко това изисква работа и дълъг път на промяна. Ние също го извървяхме. В годините преминахме през различни трансформации и необходимите разширения.

Първо се появи Мандала – център за цялостна метаморфоза на личността, тялото и начина, по който живеем с тях. След това, през 2011-та година открихме йога студио Амара, а като негово естествено продължение отвори врати зала Шазам. Трите духовни центрове в София затвориха нашия йога кръг, в който всеки с желание за промяна е добре дошъл, в който те посрещат повече от 90 високо квалифицирани и сертифицирани преподаватели, терапевти, психолози, коучове, артисти, музиканти, търсачи и изследователи, дошли при нас от Индия, Япония, Италия, Русия, Дания, Англия, Испания, Венецуела, Швеция и разбира се България.

Нашите предложения

Днес, Yoga District съчетава перфектния баланс от 10 зали за практики и събития, 5 кабинета за диагностика, лечение и релакс. Зад всяко йога пространство стои универсалната концепция за преоткриване на нови пътища и методи за справяне със стреса, овладяване на емоциите, терапия на болката, достигане на вътрешната хармонична точка между дух и тяло. Нашата идея е да ти подадем ръка, да ти зададем насока, да открием пред теб нови хоризонти, в които ще се чувстваш, ще живееш, ще бъде по-пълноценен.

Ние сме безопасно пространство, в което всеки посетител се чувства сигурен и подкрепен в личната си трансформация. Чрез предоставените в отделните йога студия разнообразни практики и терапии, съвременният човек е способен да намери едно по-цялостно съществуване отвъд оцеляването. Вместо да поучаваме и да поставяме рамки, предлагаме на всеки сам да намери алтернативни решения на проблемите, пред които е изправен съвременният индивид.

Нашата идея

Идеята зад Йога Дистрикт е простичка. Ние не следваме гуровци и външни авторитети. Вярваме, че всеки е способен да открие своя вътрешен авторитет чрез практика. Интегрирането на наученото в залата е това, което можем да приложим в живота. Йога не е само на постелката, това е нещо,  което можем да носим със себе си навсякъде и това е основен приоритет за нас. Диференциацията като човешки същества е дълбоко залегнала в нас. Ние всички сме различни по един специфичен начин и именно това различие търсим да изразим и да извадим от всеки един прекрачил прага на Йога Дистрикт.

Намасте!

(Великото в мен приветства Великото в теб)