fbpx
4

обратно

Серж
Серж

Аз съм Серж – АдиДиша и практикувам йога, като технология за постигане на щастие! Моята страст са изцелението, разбирането на човешкото състояние и трансформацията, както и превръщането на аспектите на сянката в светлина. В своята йога практика, както и в терапията която правя аз се съсредоточавам върху прякото и интензивно преживяване на живота в тялото, като начин за внасяне на тази трансформация.

Прекарах години в търсене, изучаване и практикуване на различни подходи за премахване на емоционалното и физическо страдания и намиране на посоката към осъществяване на простото човешко щастие. Това търсене ме доведе до различни техники за работа с физическото тяло и ефективни духовни практики. Някои от тях са много твърди и мъжки, а някои меки и женствени. В крайна сметка намерих моя собствен подход, който е центриран и включва всичко, което научих до тук.

Моето собствено тяло и живот са моята лична лаборатория на човешкото състояние и трансформация и аз непрекъснато и безмилостно работя и експериментирам върху себе си. Областите, които изчавам и преподавам са: йога, тантра, изцеление и динамика на взаимоотношенията. Разработих собствена система наречена Далекоизточен Специален Масаж, като в терапията си използвам физически практики, деарморинг, енергийна работа, юмейхо терапия и класически масаж, йога и йога терапия, шиатсу и медитативни практики.

С редовно посещаващите занятията ми по йога, ще навлизаме в процеса постепенно, не защото бих искал да скрия нещо, което знам и използвам в личната си практика, а за да съм сигурен, че тялото и психиката ви ще са в състояние да понесат интензитета и натоварването на усещанията.

Една дума с която можем да опишем Серж – самяма. Самяма е комбинирана едновременна практика на дхарана, дхяна и самадхи, която се счита за инструмент за постигане на различни висши състояния и способности на съзнанието. Дхарана: фокус, концентрация на ума. Дхяна: медитация. Несмутим поток на съзнанието върху обекта на медитацията. Актът на медитацията и обектът на медитацията остават отделни. Самадхи: състояние на екстаз, еуфория и единение с обекта на медитацията. Медитиращият, актът на медитацията и обектът на медитацията стават едно.

Практики

Йога на Екстаза