fbpx
ZoraVaseva halfcircle
Зора Васева

Казвам се Зора и пътувам към настоящия момент! По професия съм учител, имам семейство, съпруг и две дъщери. Обичам да чета и да спортувам, никога не съм се занимавала професионално със спорт. През годините срещнах прекрасни инструктори по групови спортове, които ми помагаха едновременно да тренирам, да опознавам тялото си и да се забавлявам. Йога дойде при мен през последните няколко години. В началото практикувах доста плахо, в последствие започнах да осъзнавам страховете и задръжките си, запознах се и с въздушната йога. Сега вече съм сертифицирам преподавател по йога и по въздушна йога. Интересувам се от здравословен начин на живот и алтернативна медицина, открих магията на етеричните масла и с радост ги използвам в ежедневието и в практиките си. Вярвам, че всеки може и заслужава да преобрази живота си с йога, независимо от пол, възраст, особености на тялото и пр.

Практиките по ароматна въздушна йога са една изключителна възможност за всеки човек да се докосне до йога и да усети благоприятното въздействие от различните асани. С помощта на хамака, стойка на глава и поза скорпион, например, вече на са толкова далеч от начинаещия практикуващ. Докосването и полюшването на плата, аромата на етерични масла и нежният звън на коши камбанки съпътстват изпълнението на асаните, като помагат на съзнанието да присъства в настоящия момент и да не се „втурва“ след мисли, тревоги, емоции. Всяка практика започва с осъзнаване на тялото и на основните принципи на йога (най-вече „Ахимса“, приемане на тялото и липса на насилие към него) и завършва с кратка йога нидра или релаксация в хамаците. Тези отпускащи моменти са придружени от различни аромати, подходящи за целите на конкретната практика.

Всяка практика е различна и включва различни пози, задължително се дава възможност за издължаване на гръбначния стълб под действието на гравитацията, посредством различни увисвания. Практиките по аерофит за един приятен и забавен начин за раздвижване на цялото тяло, който е подходящ за всички, включително за деца и подрастващи. Рзлични пози и упражнения от йога, стречинг, пилатес, табата и др, се изпълняват в или с помощта на копринени хамаци. Хамака дави възможност и за изпълнение на прости и достъпни за всички, но изключително ефектни и забавни акробатични упражнения.

Практики

Въздушна йога и релаксация